Рим. Президентът на Италия Серджо Матарела призова лидерите на политическите

...
Рим. Президентът на Италия Серджо Матарела призова лидерите на политическите
Коментари Харесай

The New York Times: Президентът на Италия предложи служебно правителство

Рим. Президентът на Италия Серджо Матарела прикани водачите на политическите партии в страната да поддържат неутрално служебно държавно управление по негов избор, написа The New York Times .
Целта на това държавно управление е да поеме ръководството на страната, до момента в който политическите партии обезпечат устойчиво парламентарно болшинство и основат ръководство или до идващите избори.
Говорейки в двореца „ Квиринал “ в понеделник след третия кръг на съвещания с партийните водачи, Матарела назова обстановката „ особеност “ и разкритикува политиците, поради неналичието им на напредък.
„ Ще бъде казус в историята на републиката “, съобщи той, че Народното събрание определен от италианците ще бъде разхлабен преди да стартира работа и че в това време е избрал кабинет и министър-председател.
Серджо Матарела обясни, че Италия, която е изправена преди сериозни проблеми като еврото и мигрантските политики на Европейски Съюз, не може повече да чака политическите партии да реализират сделка.
„ Нежеланието на всичките тях беше доказано тази заран “, съобщи Матарела, добавяйки че няма „ никаква опция да се образува болшинство и държавно управление. “

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР