Рим. Италианец счупи рекорда в страната си по бягство от

...
Рим. Италианец счупи рекорда в страната си по бягство от
Коментари Харесай

The Independent: Италианец счупи националния рекорд по бягство от работа

Рим. Италианец счупи върха в страната си по бягство от работа. 60-годишният мъж не се е появявал на работното си място в продължение на 15 година, като в това време е траял да получава заплатата си, оповестява английският вестник The Independent .

Уточнява се, че за „ пропуснатия “ интервал неточният чиновник е „ спечелил “ сума на обща стойност 500 000 евро. Той съумял да реализира това посредством закани и заплашване на сътрудниците си, заради което в този момент управляващите са започвали следствие против него.

Органите на реда са почнали следствие по обвинявания в измами, изнудване и корист със служебно състояние. Уточнява се, че мъжът е заплашвал сътрудниците си да не съобшават за неговото неявяване и по този метод е избегнал дисциплинарно наказване. Шестима от шефовете му - в болничното заведение в Катандзаро - също попаднали под съмнение. По-рано, през 2005 година, когато за първи път си намерил работа там, мъжът към този момент бил упрекван в закани против мениджъра и фамилията му.

15 години неявяване от работа са връх за Италия. Но това, несъмнено, не е първият сходен скандал в страната. През 2016 година градче покрай Неапол спря да дава общински услуги, защото половината от чиновниците в администрацията бяха задържани за отсъствие на работа в нескончаем интервал от време. През 2014 година по-голямата част от полицията в Рим излезе в отпуск по болест в навечерието на Нова година, за което бяха подложени на критика от управляващите.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР