РИК-Враца провери кмет на оряховско село след сигнал за агитация,

...
РИК-Враца провери кмет на оряховско село след сигнал за агитация,
Коментари Харесай

РИК-Враца провери кмет на оряховско село след сигнал за агитация

РИК-Враца ревизира кмет на оряховско село след сигнал за пропаганда, оповестиха от комисията.
В 12.36 часа е постъпила тъжба от Красимир Илиев Богданов в качеството му на претендент за депутат от Политическа партия „ ВМРО-БНД “. В нея се твърди, че до него са достигнали сигнали за противозаконна пропаганда в изборния ден в село Галово от страна на кмета на обитаемото място – Николай Николов, че същият стои пред изборната секция и дава инструкции на локалните поданици по отношение на метода им на гласоподаване в тъмната стаичка, както и че в СИК 061000015 и СИК 061000065 гласоподаватели са изразили предпочитание да гласоподават машинно, само че за жалост това деяние е било невероятно заради неработещи машини.
След осъществена инспекция от РИК- Враца е открито, че кметът е давал инструкции за гласоподаване.
В СИК 061000015, при опит за гласоподаване с машина от гласоподавател, е зародил механически проблем /заседнала хартията/. Своевременно ръководителят на СИК се е свързал с техника на Сиела Норма АД - виновен за машината и в границите на 4-5 минути, казусът е отхвърлен, и машинното гласоподаване е траяло.
В СИК 061000065, гласоподавател се е опитал да гласоподава с машина, само че не е съумял, не заради механически аргументи, извадил е картата преди да гласоподава, обидил е комисията и си е тръгнал. Комисията е отбелязала в рубрика Забележки „ не дал своя вот “.
РИК-Враца остави жалбата от Красимир Илиев Богданов в качеството му на претендент за депутат от Политическа партия „ ВМРО-БНД “.
Решението предстои на оборване в тридневен период от оповестяването му пред Централната изборна комисия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР