Ричард Чембърлейн е американски актьор. Участва в редица известни филми

...
Ричард Чембърлейн е американски актьор. Участва в редица известни филми
Коментари Харесай

Мъжът, който накара светът да обикне отец Ралф: Ричард Чембърлейн на 84

Ричард Чембърлейн е американски артист. Участва в редица известни филми и сериали, измежду които „ Самоличността на Борн “ (1988) и „ Птиците умират сами “ (1983).

Джордж Ричард Чембърлейн е роден на 31 март 1934 година в Бевърли Хилс. Той е второто дете в фамилията. Когато е на 2-годишна възраст той, дружно с родителите и брат си Бил, отпътува за Холивуд. Завършва колежа „ Помона “ в Калифорния, където учи изобразително изкуство и актьорско майсторство.

Две години Ричард прекарва в Корея, където взе участие във войната, и това е най-тежкият стадий от живота му. Когато се връща в Лос Анджелис, той си намира сътрудник, който да му търси функции.

 g

Започва с второстепенни и епизодични участия във кино и театрални продукции. По това време от Метро-Голдуин-Майер търсят реализатор на основната роля в сериала „ Доктор Килдер “, който след това се трансформира в един от най-хитовите сериали на компанията.

За ролята на лекар Гилеспи към този момент е определен Реймънд Мейси, само че за основната роля към момента се търси обещаващ млад артист. Ричард Чембърлейн се обажда в компанията, с цел да тества шанса си. И съумява. Скоро както Ричард, по този начин и сериалът стават сензация.

С актьорското си наличие Ричард кара милиони девойки и дами по целия свят да въздишат по него. Той получава 12 000 писма от фенове всяка седмица, което е повече от писмата, получавани от Кларк Гейбъл за ролята му в „ Отнесени от вихъра “.

 g

След пет години и половина присъединяване в „ Доктор Килдер “, с няколко награди зад тила си, Ричард напуща сериала и отпътува за Англия, където взе участие в „ Дамата от Шалот “.

Там той партнира на Катрин Хепбърн, а по-късно извършва и ролята на Хамлет. Когато артистът е на 45 години, той получава ролята в минисериала „ Шогун “, която е отказана преди този момент от Шон Конъри.

Сериалът се трансформира в хитов и още веднъж издига Чембърлейн на върха на славата.

 g

Година по-късно е утвърден за ролята на отец Ралф де Брикасар в „ Птиците умират сами “. Ричард става цар на минисериите и получава няколко влиятелни награди за присъединяване си в „ Птиците умират сами “.

През 1990 година взима присъединяване в театралните мюзикъли „ Моята прелестна лейди “ и „ Звукът на музиката “, в които продължава да играе и до в този момент.

Днес Ричард живее на хавайския остров Оаху, където има красива къща. Чембърлейн е кумир на тинейджърите в Съединени американски щати през 60-те.

 g

Ричард дълго време е крил своята полова ориентировка, само че когато разкрива желанията си към своя пол пред света, гордо споделя:

Когато растях, да бъдеш гей, да бъдеш гальовен, беше неразрешено. Не се харесвах и се опасявах от тази си част, по тази причина я скрих и се трансфорах в „ Перфектния Ричард”, зад който се и криех.

Припомнете си още:

Вечните и незабравими цитати от " Птиците умират сами "
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР