Рибките са незаменим домашен любимец. Те са тихи, спокойни, социални

...
Рибките са незаменим домашен любимец. Те са тихи, спокойни, социални
Коментари Харесай

Къде да сложим аквариума за рибки?

Рибките са незаместим домакински любим. Те са тихи, спокойни, обществени и придават естетика във всяко помещение, което населяват.

За да се снабдите с тези прелестни животинки, то не са ви нужни специфични мерки. Най-важният фактор, който би трябвало да обмислите обаче, е домът, който ще изградите за своите бъдещи рибки. Аквариумът е убежището на дребните рибки, където те би трябвало да се усещат в сигурност и да припознаят до своя натурален хабитат. За да изградите удобна среда за първокласен живот на водните жители, то би трябвало да обмислите всеки аспект от температура, растителност, до величина, форма и най-много – позициониране на аквариума.

Повечето хора подценяват ролята на мястото, на което стои аквариумът. Истината е обаче, че локализирането на вашия аквариум има голямо значение за това, по какъв начин ще се усещат рибките в своя дом.

Ето няколко съвета по какъв начин и къде да поставите аквариума с рибки:

Избягвайте прозореца

Най-важното изискване при намирането на място за аквариума е да избягвате непосредственост с прозорец. Главната причина е досегът до слънчева светлина. Лъчите ще нагряват аквариума и ще повишават температурата.

Адаптивно място

Мястото за слагане на аквариума би трябвало да бъде задоволително комфортно, с цел да осигурявате на животинките нужните грижи. На първо място, наоколо до аквариума би трябвало да има опция за зареждане с ток, защото са нужни лампи, нагреватели, помпи и т.н.

Също по този начин мястото не би трябвало да бъде върху секция или долап, защото това е извънредно рискова позиция, при която можете да рискувате да бутнете аквариума. Пространството над аквариума също би трябвало да бъде свободно – съществуването на шкафове или секции от горната страна може да аргументи рухване на предмети.

Позицията на аквариума би трябвало да бъде на задоволителна височина, която да не разрешава достъп на други домашни любимци или деца. Също по този начин се предлага наоколо до аквариума да няма никакви мебели, канапета или фотьойли, които да служат за катерене или нанагорнище.

Сезон

 Къде да сложим аквариума за рибки?

Важно е да съобразите позиционирането на вашия аквариум по отношение на сезона. През топлите месеци да вземем за пример е извънредно нежелателно да поставяте аквариума в стая с южен аспект, която не разполага с климатик, вентилатор, пердета или щори.

Поставка

Друг значим фактор, който да съобразите е дъното на аквариума. Препоръчително е да знаете, че съдът не би трябвало да се слага непосредствено върху твърда повърхнина. Голямата тежест на аквариума може да аргументи пръсване или строшаване. Затова е добра концепция да поставите първо стиропор с огромна дебелина, който да служи за бариера.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР