Рибеното масло съдържаомега-3 мастни киселини, коитосе срещат в морската риба

...
Рибеното масло съдържаомега-3 мастни киселини, коитосе срещат в морската риба
Коментари Харесай

Защо е важен приемът на рибено масло?


Рибеното масло съдържа

омега-3 мастни киселини , които

се срещат в морската риба и някои растения. То е богато на витамин D, което се синтезира в кожата при излагане на слънце.

Рибените масла оказват позитивен резултат при пациенти с

множествена склероза поради защитните резултати върху мозъка и нервната система. Според изследване рибените масла в композиция с нискокалорична диета, могат да понижат риска от развиване на рак на простата. По време на бременност, потреблението на рибено масло, може да понижи вероятността от развиване на меланхолия след раждането.

Специалистите настояват, че яденето на риба с високо наличие на омега-3 два или три пъти седмично, може да бъде от огромна изгода за здравето. Препоръчва се приемането на мастните киселини посредством храна, а не като се одобряват добавки .

В друго изследване, извършено през 2007г., се твърди, че рибените масла оказват помощ при душевен проблеми, изключително при хиперактивен синдром . Положително е и въздействието върху децата.

Приемът на омега-3 мастни киселини усъвършенства паметта на младежите. Те могат да предпазят също по този начин сърцето си по време на стрес , а при честа консумация на мастни киселини, се намалява рискът от инфаркт. Според проучвания хората, приемащи рибено масло за повече от месец, имат по-добра сърдечносъдова функционалност.

Свързани публикации.. Омега - 3 маслените киселини могат да понижат риска от диабет 0 Омега-6 мастни киселини – 4 скъпи изгоди 0 Омега-3 мастни киселини: изгубеното хранително звено 1

Препоръчва се потреблението на мазна риба най-малко два пъти седмично. Мазните риби, богати на омега-3 мастни киселини са: херинга, сьомга, сардини, пастърва, скумрия и други Алтернативни на рибеното масло са: лен, конопено семе, спирулина, орехи, чиа, свеж босилек, спанак и други

Доказано е, че диетата с високо наличие на риба, омега-3 масла, плодове и зеленчуци, понижава риска от деменция и заболяването на Алцхаймер .

Приемът на омега-3 масла би трябвало да бъде сдържан, защото се крият някои опасности. Една от аргументите е, че омега-3 маслата могат да повлияят на кръвосъсирването, да провокират нежелани реакции като стомашно-чревни проблеми, а тези, които имат алергия към риба, могат да бъдат изложени на риск. Затова е належащо разнообразно хранене в умерени количества.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР