Рибари протестираха днес срещу поставянето на строителна ограда, която блокира

...
Рибари протестираха днес срещу поставянето на строителна ограда, която блокира
Коментари Харесай

Блокиран достъп до морето изкара рибари в Созопол на протест

Рибари стачкуваха през днешния ден против слагането на строителна ограда, която блокира достъпа до скалистия бряг край Созопол, прочут като " Германката ". Оградата е там от началото на седмицата, като съгласно осведомителната табела престои градеж, заяви Българска национална телевизия.
Протестиращите приготвят подписка, която да изпратят до регионалния шеф на област Бургас и община Созопол с искане за премахването на загражданията. Те са на мнение, че при одобряването на проекта за градежа в община Созопол не са видели, че ще се ограничи достъпа. В четвъртък дирекция " Национален строителен надзор " в Бургас разпореди пренасяне на оградата.
Пред малкия екран недоволните споделиха, че няма да одобряват предлагането на притежателя - да им остави пътека от 3 метра за прекосяване. Те настояват, че нямат срещу строителството, а желаят единствено достъп до брега, който е държавна благосъстоятелност.
По информация на " Дневник " желанието на притежателя е в терена да построи две вили с басейн. До 2002 година той е бил със статут на земеделска земя и е попадал в две предпазени зони по крайбрежието - " Бакърлъка " и " Колокита ". Тогава обаче е направен обстоен организационен проект, като е бил изменен и статутът на земята. Имотът е благосъстоятелност на сдружението " Херсонес " на Петър Димитров. Той има благосъстоятелност в 10 други компании и взе участие в ръководството на още седем други. В едно от тях - " Нокс плюс ", той е съучастник с Николай Китов, който е създател на веригата " Техномаркет ".
Пред bTV представител на сдружението сподели, че оградата е била инсталирана, " с цел да може да бъде проучена археологията в терена ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР