РИА Новости съобщи, че до края на тази година неправителствената

...
РИА Новости съобщи, че до края на тази година неправителствената
Коментари Харесай

Тази година Русия ще достави на САЩ последната партида ракетни двигатели РД-180

РИА Новости заяви, че до края на тази година неправителствената организация Енергомаш, която е дружество на, ще достави на Съединени американски щати последната партида ракетни мотори модел РД-180 . Договорът за доставката на тези мотори бе подписан през 1999 година и предвиждаше доставката на съветски ракетни мотори в продължение на към 20 години. Последната партида мотори е можело да бъде доставена и по-рано, само че на това попречи разразилата се пандемия от COVID-19.

От момента на подписване на този контракт до през днешния ден съветският производител е на Съединени американски щати 116 ракетни мотора. Последната партида се състои от шест РД-180, които към този момент са създадени, опаковани за превозване и са оставени на склад.

Руските ракетни мотори РД-180 се използваха от американците в първата степен на ракетата-носител Atlas 5 на компанията United Launch Alliance (ULA). Но преди към една година американският конгрес забрани потреблението на съветски мотори за извеждане на военни спътници в космоса. Следващите изстрелвания на американски военни спътници се придвижва да става благодарение на новата ракета притежател Vulcan Centaur с ракетните мотори BE-4 на компанията Blue Origin, като тази ракета още не е сертифицирана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР