рганизации с нестопанска цел Демокрация напред“ и „Американски надзор, контролиращи

...
рганизации с нестопанска цел Демокрация напред“ и „Американски надзор, контролиращи
Коментари Харесай

Майк Помпео отива на съд


рганизации с нестопанска цел " Демокрация напред “ и „ Американски контрол ", контролиращи активността на американската администрация, заведоха дело против държавния секретар Майк Помпео, че той не е попречил на американския водач Доналд Тръмп да изземе мемоари от срещата с съветския президент Владимир Путин през 2017 година.

Делото е заведено в Окръжния съд на окръг Колумбия

Както твърди уеб сайтът Американ Овърсайт, „ невръщането от Помпео и съхраняването му на документи нарушава федералния закон за отчетност, който изисква от неговия отдел да уведоми националния списък, когато отчети от среща бъдат конфискувани или унищожени, да върне тези документи и да съобщи за случая на основния прокурор за взимане на насилствени ограничения.

" Възможно е това да са единствените писмени отчети от срещата на двамата държавни глави, а записките на преводача не могат да бъдат изземани или унищожавани, единствено тъй като президентът Тръмп желае да ги скрие. На президентът Тръмп и държавният секретар Помпео това може да не хареса, само че законът изисква преводите да бъдат върнати и съхранени ”, споделя Остин Евърс, изпълнителен шеф на уеб страницата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР