Резултатите са очаквани, но дават ясна картина за състоянието на

...
Резултатите са очаквани, но дават ясна картина за състоянието на
Коментари Харесай

Борисов обяви офертите на ГЕРБ към други партии за правителство и управление

Резултатите са предстоящи, само че дават ясна картина за положението на партиите сега. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг на партията.

" Редно е преди да разясняваме желанията, да създадем разбор на числата и данните. Няма по какъв начин да махам карта и да изяснявам цвета й, тъй като моментът не е за доминация, а допуска единство и единодушие. От 31 изборни региона, ГЕРБ-СДС печели в 24, Движение за права и свободи в 5, а Политическа партия в 2. Това демонстрират резултатите по региони. Картата е синя, само че не това е значимото ", изясни Томислав Дончев, съобщи БЛИЦ.бг.

Той уточни, че ГЕРБ е върнала поддръжката на 38 хиляди души.

" Не изисквам, че сме смачкали някой. Не използвам сходна реторика. Голяма част от българските жители са дали поддръжка за нас. От този резултат следва комплицираната задача и какво вършим оттук насетне ", добави Дончев.

" Тези данни не са нови за вас, само че в този момент можем да разсъждаваме на глас за действителностите в България. Тези избори демонстрираха, че народът на никой не даде независимо право да ръководи. Народът споделя: " Стига сте враждували и намерете метод ". Отидоха, дадоха гласа си.

Между другото, една условност от машините, в случай че не ме лъже паметта към 70 хиляди са отбелязали, че няма да гласоподават за никого. Аз съм уверен, че доста хора, които не са го намерили, са натиснали и получили отхвърли.

За да е по-ведра ситуацията единствено една смешка ще употребявам - тяхното знаме господин Бойко Рашков загуби двойно в Перник от ГЕРБ. Ако той е бил това, за което са го размахвали, щяха да победят. И тази създавана от тях заблуда изчезна ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" 80% от хората споделиха, че желаят държавно управление. Ако отидем на нови избори, няма да се получи нищо друго. Ще похарчим още 100 милиона и ще имаме страна без парламент. Предлагам на водачите от другите партии да се дръпнем обратно. Приемаме този вид. Ранното ми пенсиониране също се оказа погрешно. Не може да те надвивам на избори с подобен резултат ", сподели той.

Той съобщи, че има няколко оферти.

" От сутринта с сътрудниците обсъждаме и спорим кое е най-важното. Първо, това е кой е с Путин и кой е против него. Кой е на страната на Украйна и кой не е. Нека това да е първата тематика, по която ясно да си заявим позициите. Ние сме декларирали нашата. Ако желаеме да тласкаме страната към следващи избори, това е идеално за Путин.

Българският народ сподели, че 67% са за проатлантическите партии. Като сложим и Българска социалистическа партия стават над 77%, тъй като не мога да кажа, че Вигенин не е евроатлантически насочен.

Втората тематика - инфлация, финанси, стопанска система, енергетика, цени. Те минават през решения в Народното събрание. Колко е извънредно това, което ни завеща държавното управление на Промяната, още веднъж го демонстрираха пазарите. И медиите колкото и да се вършат, че не го виждат, всеки знае. Вчера отново желаеха 200 млн. дълг, само че им дадоха 100. Няма пари в хазната и всичко това може да се реши с постоянно държавно управление.

Влезем ли в Еврозоната, пазарите ще се успокоят, лихвите ще паднат и можем да запушим дупките в хазната. От къде идва това самочувствие на Асен Василев, когато е изгубил изборите? Той знае положението, в което е оставил страната. То е провал. А идва зима. Социалните помощи чукат на вратата. Пазарът ти дава 100 млн. За това той споделя: " Нека, дано те ". Той знае какъв обран бостан е оставил.

Иван Костов през вчерашния ден вика ГЕРБ, Възраждане и Движение за права и свободи да създадат държавно управление. Аз знам, че мразиш народа, чувал съм. Това са безотговорни мнения и незагрижени за това, което ще се случи с хората. Виждате, при сходна реторика, аз не виждам излаз. Вариант, в който ГЕРБ да ръководи с Движение за права и свободи и Възраждане, в случай, че сме праволинейна евроатлантическа партия, не виждам. Не виждам и различен вид. И ето ги новите избори.

Да удари една от новите ракети и ще видите какво ще стане с района. Упрекват ме, че не съм излязъл възторжено да крещя " ура " вечерта след изборите. Аз постоянно съм мислил какво следва по-късно. За това ще предложим по този начин както беше 90-те години - контактна група договарящи екипи. Ще поканим хора с безспорна известност по антипутиновата тематика. Ще поканим Плевнелиев и Соломон Паси и да проведат кръга от договаряния като модератори.

Същата тематика е инфлацията. Разбирам Асен Василев, желае да счупи страната. Ние ще подкрепим обществената сфера. И аз обичам пенсионерите. Няма да се строи и да се надгражда. Ето, ще им подкрепим обществената сфера, да си сложат тяхнта стратегия. Ще я подкрепим. Да, България приказват за обществена промяна. Ние сме посочили нашата, да покажат и те. Реформа, в която попадат имена, не е промяна. Искаме такава промяна, в която институциите да са подредени по този начин, че да няма значение кои са имената. Нека се опитаме да успокоим обстановката, да кажат кои министри могат да го извършват, ще се съобразим и с това. Някои го назовават национално единодушие, а други експертно.

Нямаме бърза работа. Имаме служебно държавно управление, пробва се да тегли наеми, но не може.

Отиваме към енергетиката. Имаме най-ценните за Балканите връзки. План за възобновяване - да седнат Дончев и Пеканов и да се схванат. Пазарите незабавно ще реагират ", съобщи Борисов.

" Когато забележим санирането, зелените сили, ВЕИ-та, водните централи, пазарите ще се успокоят, ще видят, че имат доверие, лихвите ще паднат и пазарите ще смъкват цените. Томислав хубаво им сподели да преспим ден-два и да се произнасяме кой с кого. Трябва да търсим вид за народа, само че не да мишкуваме и шикалкавим.

Като се върнат след една-две седмици преговорните екипи, ще кажем дайте министрите, гласуваме едно държавно управление и всяка партия си носи отговорността. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа. Мерене на егото. С техните правила, техните машини, отново ги бихме.

Съжалявам доста, в случай че някой е очаквал да се изрепчим и да кажем, че щом сме спечелили ще ни слушате или не. Народът ни даде 67 депутати. Ние сме управлявали в малцинство, само че сме имали 109. Едно е да не ти стигат няколко депутата, а друго е да не ти стигат доста. Заедно с Движение за права и свободи и с Янев отново не ни стигат, тъй че и на другите не им се получава.

Предлагам на всички да помислят и да си показват по какъв начин ще наподобяват нещата след 2-3 месеца, когато войната върлува, зимата няма да е топличко. Готов съм на всевъзможни взаимни отстъпки в името на народа и го споделям от позицията на първа политическа мощ. Нека помислят кого обичат повече - себе си, Путин или българския народ ", изясни още някогашният министър председател.

Томислав Дончев уточни, че ГЕРБ търси решения, а не желае да се оплаква.

" Радев е доста значим и неоспорим участник сега. Готов съм да не бъда министър, народен представител и министър председател. Моята морална победа е върха на това, което желаех да се случи. ГЕРБ е първа политическа мощ. Ние желаеме да минем зимата, народът да оцелее по най-хубавия метод, с цел да може в Народното събрание, като слагаме нещата, да направи митото и еди какво си, и еди какво си. Колко ще е едно държавно управление като живот, зависи от народа ", изрично сподели Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР