Резултатите от скорошно изследване показват, че COVID-19 вероятно се е

...
Резултатите от скорошно изследване показват, че COVID-19 вероятно се е
Коментари Харесай

COVID-19 е бил открит в кръвни проби в Италия през 2019 г.

 Резултатите от скорошно проучване демонстрират, че COVID-19 евентуално се е популяризирал в Италия в края на 2019 година, седмици преди формалното му идентифициране в Китай, което повдига още въпроси по отношение на произхода му, написа радио „ Китай “.

От началото на пандемията учени от целия свят проверяват SARS-CoV-2, причинителя на болестта. Чрез проучване на минали случаи, кръвни проби и даже отпадъчните води голям брой изследвания откриват, че вирусът е съществувал на други места преди Китай за първи път да заяви за него. Например Националният онкологичен институт в Милано е тествал 959 кръвни проби от онкоболни от разнообразни места на страната, събрани в интервала септември 2019 година – март 2020 година 111 от тях са били позитивни за новия ковид, а при 23 е имало антитела. Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите към Американския червен кръст е разкрил антитела в 39 проби, събрани от жителите на Калифорния, Орегон и Вашингтон сред 13 и 16 декември 2019 година и в 67 от Масачузетс, Уисконсин, Мичиган, Айова, Кънектикът и Род Айлънд в интервала 30 декември 2019 година – 17 януари 2020 година

„ Тези образци са от скорошни изследвания на учени от целия свят, които демонстрират, че Ухан евентуално не е мястото, където първо се е появил SARS-CoV-2 “, сподели предишния месец ръководителят от китайска страна на взаимната експертна група на СЗО Лян Уанниен.

От 14 януари до 10 февруари общо 34 специалиста от СЗО и Китай дружно направиха 28-дневно изследване в гр. Ухан. Те заключиха, че теорията за „ приключване на вируса от лаборатория “ е „ извънредно малко евентуална “ и предложиха да се извършат по-нататъшни проучвания на по-ранните случаи в международен мащаб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР