Резултатите от изследването на Евростат са предизвестени за всеки, който

...
Резултатите от изследването на Евростат са предизвестени за всеки, който
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Образованието трябва да бъде обществено благо, а не услуга

Резултатите от проучването на Евростат са предизвестени за всеки, който схваща правото на обучение като публично богатство, а не като услуга. Образование, което подсигурява разцвет и на индивида, и на страната. Образование, осигуряващо равния старт на всички деца.
 Паргов: Нека мъдростта ни води в работата за нашия град
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София и заместник-председател на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към СОС Калоян Паргов във връзка оповестено от Европейската комисия проучване, съгласно което София е европейската столица, чиито жители в най-малка степен показват задоволство от образованието и материалните условия в учебно заведение.

„ Това е гласовит пестник за кмета Фандъкова, която през десетте години в Столична община непроменяемо заявява, че образованието е приоритет в работата й и като отраслов заместник-кмет, и като кмет на София “, съобщи Паргов.

Според него тази отрицателна наклонност може да се промени, в случай че бъдат изпълнен комплекс от ограничения, съгласуван с упованията на родителите.

Лидерът на столичните социалисти уточни какви би трябвало да бъдат тези ограничения: Качеството на образование да е сходно, в случай че не и еднообразно, в учебните заведения в другите столични региони, без значение дали те са периферни или централни, селски или градски; Спортните уреди във физкултурните салони и в учебните дворове да са модерни и безвредни, а дребното съществуващи плувни басейни да работят; Извънкласните занимания – спорт и други действия, да са налични за всички, като са част от образователния развой, а не да бъдат платени услуги; Децата да учат в едни и същи условия на материалната база, както в „ елитното ” учебно заведение, по този начин и в кварталното; Дворовете на учебните заведения да са без неравности и дупки, да са осветени, надеждно да са оградени и да не са място за събиране на кварталните младежи или за разхождане на домашни любимци; Безопасността на децата в учебно заведение да е обезпечена от общината, като притежател на постройката, а защитата да не се разпорежда на портиери - охранители на напреднала възраст и без задоволителна мотивация.

„ Когато Столична община успее да отговори на упованията на родителите, е допустимо София да не бъде на нежеланото последно място в сходни ранглисти и да се приближи до централноевропейските столици “, безапелационен е Калоян Паргов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР