Резултатите от изборите са очаквани, но дават по-ясна картина за

...
Резултатите от изборите са очаквани, но дават по-ясна картина за
Коментари Харесай

Борисов: Народът каза Стига се враждували!

Резултатите от изборите са предстоящи, само че дават по-ясна картина за положението на партията сега. Това съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на първия формален брифинг на партията след вота на 2 октомври. От 31 изборни региона ГЕРБ-СДС печели в 24 региона, Движение за права и свободи в 5, Политическа партия - в 2. Картата е синя, само че не това е най-важното. Данните по общини също са красноречиви - от 265 български общини, ГЕРБ печели в 174 общини. Партията е върнала поддръжката си на над 38 000 души, означи той.

" Тези избори демонстрираха, че народът на никого не даде правото да ръководи независимо. Народът сподели: " Стига сте враждували, намерете метод, тъй като всички гласоподаватели страдат еднообразно ". Морална е успеха на изборите, в действителност успех над мракобесието, което беше прибавен. ", сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не вижда вариант, в който ГЕРБ, дружно с Движение за права и свободи или с Янев, или с " Възраждане ", да ръководи. Но не вижда и различен вид за ръководство. " Ако те ни откажат на нас, ние ще откажем на тях по-късно. И ето ги новите избори. А войната е тука. Една от новите ракети и ще видите какво ще стане с района ", разгласи Борисов. " Аз съм подготвен да направя всевъзможни взаимни отстъпки в името на народа. ", почерта още той и прикани партийните водачи " да се пернат обратно " и да стартират диалози с посредничеството на самостоятелни специалисти и посредници по най-важните тематики, по които партиите би трябвало ясно да заявят своите позиции. Първата от тези тематики,по думите му е " кой на страната на Русия, и кой на страната на Украйна. "

" Втората тематика - инфлация, финанси, стопанска система, енергетика, цени, то също минава през решения в Народното събрание. Колко е извънредно това, което ни завеща държавното управление на смяната, през вчерашния ден още веднъж ни го демонстрираха пазарите. Няма пари в хазната и всичко това може да се реши с постоянно държавно управление. Как? Заявяваме твърдо, че влизаме в еврозоната - пазарите ще се успокоят незабавно, лихвите ще паднат и ще можем да запушим дупките в хазната ", добави Борисов. 

Той разяснява положението на страната сега. " Откъде идва самочувствието на Асен Василев, когато е изгубил изборите. Той знае положението, в което е оставил страната - провал, а идва зима, обществените помощи чукат на вратата. Той знае какъв обран бостан е уставил, знае, че който влезе в това ръководство, ще понесе чудовищни вреди. Учуди ме през вчерашния ден Иван Костов - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " да създадат държавно управление. До през вчерашния ден обясняваха, че " Възраждане " са рискови, в този момент желаят да ги вкарат в държавно управление. Това са безотговорни мнения. При сходна изразителност от всички страни, аз не виждам излаз ", сподели Борисов. 

От ГЕРБ ще предложат контактна група, договарящи екипи. " Ще поканят хора с безспорна известност по обособени тематики като Росен Плевнелиев и Соломон Паси, да договарят с партиите като медиатори с цел да се успокои обстановката. Като се върнат преговорните екипи - след една или две седмици, и кажат, че по 5-6-7 неща няколко партии са съгласни. След това да кажат кои министри могат да го извършват, ще се съобразим и с това. Дори и от " Възраждане " има тематики, по които сме на едно мнение ", съобщи Борисов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР