Резултатите от изборите, като че ли събуждат повече въпроси, отколкото

...
Резултатите от изборите, като че ли събуждат повече въпроси, отколкото
Коментари Харесай

Антоан Николов: Всички се опитват да прехвърлят горещия картоф на ГЕРБ

Резултатите от изборите, сякаш разсънват повече въпроси, в сравнение с да ни дават отговори. Имам терзание, че мъчно ще се направи устойчиво ръководство. Изявленията на част от партийните водачи приказват в тази посока.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Антоан Николов, някогашен зам. ръководител на СДС-София и някогашен ръководител на СОС.

Близо до нас се води война, която става все по-сериозна. Режимът на Путин даже ни заплашва с нуклеарно оръжие. Инфлацията и енергийната рецесия, която също чука на вратата са ясни. В тази тревожна конюнктура за цялото общество, политиците дават все по-лоши сигнали.

Нищо не им пречи да седната на една маса. Въпросът е дали могат да преодолеят егото си. Ние от ден на ден и повече се разделяме като общество.

Този избирателен резултат допуска съдружно ръководство. За страдание доста се разми цялото политическо пространство. Нямаме ясно структурирано ляво и дясно. Прави ми необичайно усещане една обич, която сега усещаме сред обединения като „ Да, България “ с Българска социалистическа партия. Иван Костов обясняваше какъв брой се е трансформирала Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия сега. Излиза, че било по-добре да се направи коалиция с тях, в сравнение с с ГЕРБ и Бойко Борисов, които са членове на ЕНП, дружно с ДСБ. Това е една политическа шизофренност. Нещо, което не е обикновено. Всъщност за десницата, доколкото е останала, Корнелия Нинова е един прелестен избор, тъй като тя по този начин води Българска социалистическа партия, че отива на четвърто-пето-шесто място и последователно се маргинализира.

Усещането за неустановеност ще продължи. Всички се пробват да трансферират горещия картоф към Бойко Борисов и ГЕРБ. Преди минути Христо Иванов сподели, че и той по никакъв метод не би направил коалиция с ГЕРБ.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР