Резултатите не са такива, каквито очаквахме. Приемаме ги със спокойствие.

...
Резултатите не са такива, каквито очаквахме. Приемаме ги със спокойствие.
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Време е за държавническо поведение, но не и за безпринципни коалиции

" Резултатите не са такива, каквито чакахме. Приемаме ги със успокоение. Те са съвсем аналогични с тези от предходните избори. Няма срив. Разбира се, това не значи, че са положителни. Ще ги проучваме в нашите групови органи и ще вземем ограничения. "

Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в предаването " Тази заран " по БТВ.

" Ние въпреки всичко излизаме от ръководство. Винаги когато Българска социалистическа партия е излизала от ръководството, е имала имиджови вреди. Това излизане от ръководство бележи най-малката вреда - съвсем никаква. Българска социалистическа партия резервира устойчиви позиции. Това е също нещо, което би трябвало да бъде регистрирано ", добави Зафиров.
Според него има доста аргументи за незадоволителния резултат, в това число ниската изборна интензивност. " Може би и в връзката ни с гласоподавателите не сме съумели задоволително добре да разбираем това, което ние постигнахме през тези 6 месеца. За сметка на това, наши сътрудници от управническата коалиция се пробваха да си припишат неща, за които Българска социалистическа партия беше мотор. Сигурно и това е една от аргументите за резултата ", разяснява социалистът.

По неговите думи съществена разграничителна линия ще продължи да бъде отношението към модела " ГЕРБ " и напомни поредната позиция на Българска социалистическа партия, че диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да бъдат водени.
" Ако бъдем поканени за диалози от " Продължаваме промяната ", бихме взели участие и бихме се присъединили в ръководство, където да защитим всички тези задължения, които поехме пред българските жители ", сподели още Атанас Зафиров.

" Не знам за евроатлантическа коалиция, само че считам, че би трябвало да има българска коалиция, която да пази българския народен интерес. Ще би трябвало да се борим с последствията от коронавирус рецесията, възобновяване на стопанската система, отстраняването на проблемите в опазването на здравето и образованието, увеличение на обществените задължения от страна на страната. Ние ще подкрепим ръководство с такива цели ", уточни заместник-председателят на Българска социалистическа партия.
Според Зафиров удължаването на живота на служебното държавно управление и нови скорошни предварителни избори биха били нездравословни за България. Той дефинира като " пестник " за политическата класа ниската изборна интензивност и нарасналия се брой хора, дали своят вот с " не поддържам никого. "

" Това значи, че е време за разговор и за държавническо държание, само че никога за безпринципни обединения ", акцентира Атанас Зафиров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР