Резултатите на банката за периода надминават очакванията на анализаторите. Мениджмънтът

...
Резултатите на банката за периода надминават очакванията на анализаторите. Мениджмънтът
Коментари Харесай

UBS отчита най-доброто тримесечие от 2015 г., но ръководството е недоволно

Резултатите на банката за интервала надминават упованията на анализаторите.

Мениджмънтът на групата не е удовлетворен от резултатите на всички дивизии. Още по тематиката
Най-големите капиталови банки в Европа усилват личния състав си за пръв път от 2015 година

UBS, Credit Suisse, Deutsche Bank и Barclays са наемали повече личен състав поради по-добрите условия за бизнес
28 фев 2018
UBS сплотява звената си за частно банкиране

Швейцарската банка дава обещание по-големи облаги и възвращаемост за вложителите
23 яну 2018
UBS ще бъде съдена във Франция за данъчни измами

Разследването твърди, че швейцарската банка е давала опция на богати клиенти да укриват налози
21 мар 2017 Швейцарската финансова група UBS усилва облагата си през първото тримесечие на тази година със 17% до 2 милиарда $. (2.05 шв. франка) Резултатът, който е над упованията на анализаторите, е най-високият за последните три години. В основата на усъвършенстваните финансови резултати на банката е поделението за капиталово банкиране, написа Financial Times.

Резултатите

Печалбата на звеното на UBS за капиталово банкиране през миналото тримесечие доближава до 589 млн. швейцарски франка, до момента в който през същия интервал от миналата година е била 480 млн. Очакванията на анализаторите бяха за 463 млн. швейцарски франка. Генерираната облага на поделението също е най-високата от 2015 година

Въпреки това Киян Абухюсеин, анализатор в JPMorgan, разяснява, че резултатите на всички дивизии с изключение на на тази за капиталово банкиране са разочароващи. В останалите поделения на UBS през тримесечието са генерирани по-ниски доходи от упованията и има растеж на разноските.

Серхио Ермоти, изпълнителен шеф на UBS, разяснява, че " страхотните " резултати от първото тримесечие демонстрират " силата на разнообразния им бизнес ". Ермоти изясни, че тримесечието е било доста мощно през януари, само че след това растежът се е забавил.

Според Андреас Вендити, анализатор във Vontobel, резултатите са солидни и облагата от бизнеса с капиталово банкиране е очевидно над упованията на анализаторите.

Друга мощна страна

От UBS оповестиха, че дивизията за ръководство на персоналното благосъстояние също регистрира мощно тримесечие. Най-голямата банка в Швейцария усилва приходите си от консултантски услуги по сливания и придобивания. Тенденцията се дължи най-вече на клиенти от Азия. Резултатите компенсират намалените доходи от консултантски услуги за компании, които възнамеряват листване на пазара.

От банката предизвестяват, че протекционизмът и засиленото политическо напрежение оказват отрицателно въздействие върху вложителите.

" Нашите клиенти са станали по-предпазливи поради засилващата се волатилност ", разяснява финансовия шеф на UBS Кърт Гарднър. Той съобщи, че това е нарушило до известна степен оптимизма им, което би въздействало през второто тримесечие на тази година. UBS Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР