Резултатите на България за справяне с коронавируса са изключително добри,

...
Резултатите на България за справяне с коронавируса са изключително добри,
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Справяме се изключително добре с коронавируса

Резултатите на България за справяне с ковид са извънредно положителни, страната ни е на 20-о място по заболеваемост в Европейския съюз на 14-дневна база, а имунизацията против у нас протича при огромен интерес.
Това рапортува министърът на опазването на здравето по време на работно заседание при премиера Бойко Борисов.
 Кантарджиев: Следим разновидностите на COVID-19 деликатно, единствено английският вид е у нас Кантарджиев: Следим разновидностите на COVID-19 деликатно, единствено английският вид е у нас
Следим разновидностите на ковид в България доста деликатно. Всяка седмица се изследват към 400 варианта на позитивни, което прави 5-6...
„ И в почивния ден през вчерашния ден имаме към 7000, а оня ден отчетохме връх от над 32 000 ваксинирани. В понеделник идват нови над 270 000 ваксини, тъй че зелените коридори да не престават да работят като се извършват и имунизационните етапи “, разпореди министър председателят Борисов на здравния министър. Министър-председателят бе безапелационен, че всяко количество ваксини, което се доставя у нас, следва да бъде разпределено по-най бързия метод и да бъдат имунизирани искащите. Борисов даде висока оценка на положителните резултати, реализирани от управляващите в борбата с пандемията, до момента в който при цялостен локдаун и строги ограничения други страни не регистрират сходни данни.
„ Това, което ние реализираме, не може да бъде реализирано от огромна част от европейските страни, които са с доста по-висок показател на суровост на ограниченията “, означи министърът на опазването на здравето. Ангелов акцентира големия интерес, който се следи при зелените коридори за имунизация против COVID-19. „ Хубавата вест е, че този месец всеки понеделник идват по 274 000 дози от „ Пфайзер “ и последният ден – на 31 май, ще бъде доставено първото двойно по-голямо количество – 410 000 ваксини. По 36 000 ваксини идват всяка седмица и от „ Модерна “, изброи здравият министър. Ангелов подчертава, че потребностите на българското общество във връзка с имунизациите са изцяло обезпечени. „ Ако по този начин продължаваме, с този ритъм на имунизация до края на юни страната ни ще има групов имунитет “, сподели още министър Ангелов.
Премиерът Борисов изрече признателност към Националния действен щаб, към имунизационния щаб, към лекарите, медицинските екипи и всички чиновници на първа линия в битката с пандемията, тъй като с помощта на денонощния им труд, стопанската система ни също бележи положителни резултати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР