„Резултатът от изборите по начинът, по който е подреден, показва

...
„Резултатът от изборите по начинът, по който е подреден, показва
Коментари Харесай

Трифон Панчев, БСП: Крайният резултат показа, че Борисов и ГЕРБ трябва да слязат от сцената

„ Резултатът от изборите по методът, по който е спретнат, демонстрира едно – българските жители желаят смяна. И без значение, че Българска социалистическа партия не реализира резултата, който очакваше, ние сме удовлетворени от крайния резултат, а той е че Бойко Борисов и ГЕРБ би трябвало да слязат от сцената. “ Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и кмет на Дряново Трифон Панчев в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му разбор на този резултат занапред ще се прави, с цел да може левицата да регистрира своите неточности: „ Със сигурност това, че се опитахме по един по-градивен метод, без да водим черна акция и без да вадим болните тематики на показ. Опитахме се да кажем за какво ние сме опция като водихме един спор на база стратегии и хрумвания “, изясни той.

„ При по този начин настоящата система в България е мъчно някоя партия да завоюва независимо изборите, защото се изправя против сега съществуващата машина от страна на ръководещите “, безапелационен бе Трифон Панчев като посочи: „ Целият запас на страната беше впрегнат, в това число и медиите, и по този начин опозицията бе изтикана в ъгъла. Трябва да обърнем внимание и на социологическите изследвания, които също повлияха, защото задачата беше да се демотивират гласоподавателите “, сподели още той. Панчев добави, че в област Габрово са били подадени и доста сигнали за пазаруване на гласове, само че ограниченията, които са взети, са неудовлетворителни.

На въпроса дали е имало човек в партията, който да е работил против ползите на левицата, Трифон Панчев отговори: „ Имаше няколко обединения, които участваха на тези избори, които не бяха излезли от партията, а се появиха в листите на тези обединения. Със сигурност имаше едно преливане на нашите гласове към други обединения. “

„ Българска социалистическа партия няма да взе участие във властта непременно “, безапелационен бе той. „ Ние 4 години пазехме една опозиционна линия и заставаме със същите тези, които отстоявахме през годините. Ние можем и желаеме да подкрепим едно друго държавно управление, което да даде вяра на хората. Правителство, препоръчано от ГЕРБ, по никакъв метод не може да бъде подкрепено от нас “, сподели още Панчев.

Ролята на президента в тези избори, Трифон Панчев разяснява по този начин: „ Румен Радев взе една позиция, която беше в наша изгода “. Той напомни изказването на президента преди няколко дни, в което Радев прикани жителите да гласоподават за смяната, което значи, че е подкрепил и левицата.

Според Панчев е мъчно да се дефинира дали е по-добре да се върви към предварителни избори или да се направи някаква структура, която да извади страната от тежката рецесия, в която се намира - и заради пандемията, и заради напъните на настоящето държавно управление.

Трифон Панчев съобщи, че оттук насетне на левицата следва да води един доста дълъг и изчерпателен диалог за това какви да са дейностите ѝ. Той напомни и че през вчерашния ден цялото Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия подаде оставка. „ При състояние, че имаме този резултат, беше ясно, че би трябвало да понесем отговорност, само че шест месеца, откакто беше определен с директен избор ръководителят на партията, е смешно да приказваме за оставката й “, разяснява той. Трифон Панчев означи, че левицата е единствената партия, където се търси отговорност поради резултата, което е показателно.

„ Аз считам, че нашият водач ни води в вярната посока, тъй като не участваме в подмолни покупко-продажби. Нашата цел е българските жители да живеят един по-нормален и заслужен живот, ние по тази причина участваме в политиката “, приключи Трифон Панчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР