Резултатът от анализа се основава единствено на тези отзиви, получени

...
Резултатът от анализа се основава единствено на тези отзиви, получени
Коментари Харесай

Анализ на удовлетвореността и резултатността от проведените промоционални прояви от ИАНМСП /август 2018 г./

Резултатът от разбора се основава само на тези мнения, получени в границите на изследването, извършено в интервала от 23-ти юли 2018 година до 20-ти август 2018г. сред българските национални предприятия и техните представители.
Към сегашния миг от извършеното изследване в ИАНМСП са постъпили 230 отговора от общо 186 компании (надвишеният брой на отговорите по отношение на компаниите се дължи на присъединяване на обещано дружество допълнително от една проява) за постигнатите действителни стопански резултати в резултат на присъединяване им в проведени от ИАНМСП интернационалните прояви през последните 9 месеца.
Компаниите разясняват, че с присъединяване си в тези събития те са съумели да привлекат интереса на задгранични сътрудници, да завоюват повече интернационална известност и вследствие на това да сключат сполучливи контракти за експорт.
Спрямо извършеното изследване измежду интервюираните участници, се потвърждава, че проведените интернационалните панаири, изложби и прояви от ИАНМСП са от забележителна стойност за сполучливото осъществяване на връзки и контакти с трайни търговски сътрудници, които ще спомогнат за бъдещото им съдействие.


В поддръжка на горното изказване е използвана следната графична таблица:



Спрямо информацията отразена в графиката елементарно може да се види в каква степен и форма на взаимна активност българските и задгранични предприятия и вложители реализират търговски продан. Значително по-голям е делът на „ Износ “ сбъднат с поддръжката на „ Нови задгранични сътрудници “ и с „ Традиционни задгранични сътрудници “, а „ Вносът “, „ Лицензът “, организирането на „ Смесено дружество “, „ Франчайзингът “ или „ Други “ типове партньорство съставляват в пъти по-малък дял от осъществения търговски продан в границите на извършените прояви.


Индикатор за въздействието от присъединяване в интернационалните прояви, проведени от ИАНМСП е броят на подписаните контракти, като се употребяват данни за подписаните контракти от осведомителни карти предоставени на интервал от 9 месеца. Извадката в тази ситуация включва данни предоставени от 186 компании, взели участие в вида прояви Изложения и панаири, които регистрират 365 подписани контракта.


Не всички компании от извадката оповестяват за подписани контракти за експорт. От наличната информация, изведеният резултат от извършените срещи и подписани контракти с обща стойност на осъществения нов експорт след присъединяване в събитие е както следва: До 50 000 лева От 50 001 лева до 100 000 лева От 100 001 лева до 200 000 лева От 200 001 лева до 300 000 лева Над 300 001 лева 80,6% 11.9%3.7%1.5%2.2%

Прави усещане, че подписаните контракти са най-вече в диапазона до 50 000,00 лв., а всички останали категории са със доста по-ниски стойности.

Настоящият разбор има за цел да даде систематизирана информация за въздействието върху конкурентоспособността и устойчивостта на МСП към икономическата среда, в резултат на присъединяване в промоционални прояви проведени от ИАНМСП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР