Резултатът бе очакван и не е изненада. Имаше неизяснени обстоятелствата

...
Резултатът бе очакван и не е изненада. Имаше неизяснени обстоятелствата
Коментари Харесай

Анализатор: Много неща около Манолова останаха обвити в мъгла

Резултатът бе предстоящ и не е изненада. Имаше неизяснени събитията към Мая Манолова. Посланията й бяха общи. Между предприемчив комитет и екип има доста огромна разлика. Йорданка Фандъкова разполагаше с хора с експертен опит и беше ясно кои са те. Нейните послания направиха акцията налична, по тази причина и столичани я избраха още веднъж за кмет. Това разяснява в студиото на Izbori.bg политическият анализатор, член на УС в Евро-атлантическия центъра за сигурност и ръководител на Съвета на шефовете на НДК Борислав Велков.

,,Липсата на експертна и професионална подготовка провали Манолова, нямаше го вярното обмисляне. Посланията бяха общи, не бяха предоставени съответни решения. Освен това Манолова не обясни какъв претендент е и каква е връзката с Българска социалистическа партия. Много неща към нея останаха обгърнати в мъгла. Хората не търпят неиздоказани послания, обстоятелства и аргументи'', добави анализаторът.

,,До втори тур се стигна поради смяната в настройката на хората, въпреки това има и известна отмалялост – Фандъкова въпреки всичко има два мандата и не на последно място се отвори една евентуална опция за един нов вид претендент, само че Манолова не съумя да се възползва от нея. Бонев и Игнатов натрупаха по-голямо внимание и капацитет от Манолова'', добави той.

,,Там, където има оттегляне, може да се пояснява по два-три разнообразни разновидности. Важен е претендентът и неговите персонални качества. Хората желаят да видят преди всичко първокласен управител. Видя се, че ГЕРБ се активизираха, както и структурите. Това не се случва единствено за няколко месеца, това е дългогодишна работа. Макар че в някои градове има отстъпление'', разяснява още Велков.

,,Лично за мен претендентът на Българска социалистическа партия сподели по-голяма динамичност, по-голямо експертно говорене. Не съм сигурен, че това е единствено в резултат на работа на структурите, би трябвало да се проучва капацитета на претендента на ГЕРБ'', сподели той във връзка с избора в Русе.

,,Славчо Атанасов не е харизматично лице, направи една пасивна акция, държеше се като човек, който ще завоюва тези избори, просто нямаше динамичност у него'', изясни той и във връзка с локалния избор в Пловдив.

,,Резултатите демонстрират, че насила няма. На тези избори се потвърди наклонността, че човек е това, което вижда и което получава като информация. Играчките за възрастни изместиха кебапчетата и върху това би трябвало да се разсъждава. Всяка една акция става все по-медийна'', обясни политическият анализатор.

,,Може би би трябвало да се залага на това жителите да бъдат подстрекавани да гласоподават. Нека партиите да изясняват на хората за какво би трябвало да се гласоподава, с цел да се знае какъв брой тежи един глас. Предрешеност звучи отчайващо, само че не мисля, че става въпрос за обезсърчение. По-доброто отношение към хората ще стимулира да има една по-голяма непосредственост сред политиката и елементарния човек'', сподели Борислав Велков.

,,Червените претенденти не можаха да бъдат забележимата опция. София има инстикт и не желае да бъде ръководена от червен претендент, въпреки Мая Манолова да се опита да се разграничи от това'', разяснява по тематиката и Боян Стефанов, ръководител на Младежкия закостенял клуб.

,,ГЕРБ изгубиха Плевен още на предишните локални избори. Така че ГЕРБ прави опит да се реставрират там, само че не се получи. В Русе ГЕРБ в този момент губи общината за първи път. Местният клон на социалистическата партия очевидно се е засилил'', добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР