Резолюцията за върховенството на закона в България бе приета от

...
Резолюцията за върховенството на закона в България бе приета от
Коментари Харесай

Резолюцията за България беше приета с 358 гласа за в Европарламента

Резолюцията за върховенството на закона в България бе призната от евродепутатите със 358 гласа " за ", 277 гласа " срещу " и 56 гласа " въздържал се ".
В документа евродепутатите показват „ недвусмислената си поддръжка за българския народ в неговите законни претенции и желания за правдивост, бистрота, отчетност и народна власт “. Те осъждат насилствената и непропорционална интервенция на полицията, най-много изказванията за потребление на мощ против дами, деца и публицисти, както и „ противозаконните и несъразмерни одити “ на частни предприятия, изразили своята поддръжка за митингите.
 Роберта Мецола отнесе вербална експанзия от българин в Twitter Роберта Мецола отнесе вербална експанзия от българин в Twitter
Груби реплики към евродепутатите насочиха българи в другите обществени мрежи. Най-много ругателни мнения отнесоха ръководителят на...
В че има „ доста утежняване на зачитането на правилата на правовата страна, демокрацията и главните права, в това число независимостта на правосъдната власт, разделянето на управляващите, битката против корупцията и свободата на медиите “. Текстът показва и продължаващите систематични проблеми в правосъдната система, по-специално неналичието на законодателна рамка за търсене на отговорност от Висшия правосъден съвет и основния прокурор.
Цели 33 ремонти от общо 50, препоръчани основно от Европейската национална партия (ЕНП) в на правото и закона в България, отпаднаха. Това стана на гласоподаване в пленарна зала на Европейския парламент (ЕП).
Отпаднаха всички оферти за ремонти, импортирани от малтийската евродепутатка Роберта Мецола.
Тя искаше в резолюцията да влязат случаите със съветниците на президента - Пламен Узунов и Илия Милушев, както и текст, в който се споделя, че избягалият в Дубай от българското правораздаване Васил Божков финансира митингите против държавното управление на Бойко Борисов и против основния прокурор Иван Гешев.
 Джамбазки: В България има чувство за корупция и кражба на бизнес (ВИДЕО) Джамбазки: В България има чувство за корупция и кражба на бизнес (ВИДЕО)
Евродепутатите ще гласоподават общо 49 ремонти в проекторезолюцията за върховенството на закона в България и продължаващите митинги у нас...
Не бяха признати и поправките на българския евродепутат Ангел Джамбазки. Те главно бяха ориентирани против Истанбулската спогодба.
Окончателния текст на резолюцията можете да видите
 
 
 Асим Адемов: Замисълът България да бъде унижена в Екологичен потенциал не се състоя (ВИДЕО) Асим Адемов: Замисълът България да бъде унижена в Екологичен потенциал не се състоя (ВИДЕО)
Дългоочакваният спор, който се организира в Европейския парламент (ЕП), за върховенството на закона в България, е в действителност рутинна процед...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР