резидентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в събота, че френският

...
резидентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в събота, че френският
Коментари Харесай

Ердоган: Макрон се нуждае от психиатър

резидентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи в събота, че френският му сътрудник Еманюел Макрон се нуждае от „ психиатрично лекуване “ заради враждебността си към исляма, оповестява „ Сабах “.

„ Какъв е казусът на Макрон с исляма и мюсюлманите? Той се нуждае от лекуване за психологично здраве ”, сподели Ердоган на конгреса на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в централната провинция Кайсери.



„ Какво може да се каже на държавен глава, който се отнася по този метод с милиони членове на религиозно малцинство в своята страна? На първо място, (той се нуждае) от психиатричен обзор “, добави Ердоган.

Франция неотдавна стартира огромен лов на вещици против мюсюлманската общественост, откакто Макрон назова исляма проблематична вяра, която би трябвало да бъде лимитирана. Много неправителствени организации и джамии бяха затворени през последните две седмици, до момента в който нападенията против мюсюлманите доближиха своя връх.



Ердоган също упрекна немската полиция във „ фашизъм “ поради неотдавнашната полицейска акция над берлинска джамия.

„ Европейският фашизъм доближава ново равнище с сходни офанзиви против личните си жители “, сподели той.

Германската полиция нахлу в джамията „ Мевлана “ и няколко други места в Берлин в границите на следствие на машинация със дотации, отпуснати поради рецесията с ковид, Турските управляващи изрично осъдиха случилото се, наричайки го „ противен акт “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР