Резервисти от Националния военен университет Васил Левски“ спасиха пострадал при

...
Резервисти от Националния военен университет Васил Левски“ спасиха пострадал при
Коментари Харесай

Резервисти от НВУ „Васил Левски“ спасиха човек, пострадал при катастрофа

Резервисти от Националния боен университет „ Васил Левски “ избавиха потърпевш при катастроф а човек. Момчетата и девойките, които пътували от Шумен към Велико Търново , минали около мястото на случая малко откакто той към този момент се е случил и спрели, с цел да оказват помощ, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

„ В региона на село Козловец видяхме извърнат автомобил . Под него се виждаше затиснат човек . Катастрофата очевидно беше станала доста скоро, тъй като на мястото към момента нямаше нито полиция, нито кола за спешна помощ. Спряхме и момчетата и девойките съумяха да реалокират автомобила . Обадихме се на 112 и доста бързо пристигнаха служители на реда и кола за спешна помощ “, споделя подполковник Ивайло Иванов, пълководец на батальон „ Курсанти и непринуден запас “ във факултета „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ на Националния боен университет „ Васил Левски “.

Резервистите изчакали лекарите да оказват помощ на потърпевшия човек, по-късно качили носилката в колата за спешна помощ .

„ 19 млади мъже и дами , които са бойци от първия випуск резервисти, станаха участници в спасяването на индивида. Сутринта тръгнахме, с цел да се явят те пред Мандатната комисия за предложение на длъжности във Въоръжените сили на Република България и мисля, че в никакъв случай няма да не помнят този ден. След като завърши комисията, всички те пожелаха да отидат до регионалната болница „ Стефан Черкезов “, където е настанен потърпевшият, с цел да схванат нужна ли е кръв за него и дали могат по някакъв метод да оказват помощ “, изяснява подполковник Иванов.

В болничното заведение бойците съумели да се срещнат с лекуващия доктор , който им обяснил, че избавеният от тях човек е настанен в интензивно поделение, съответен е и всичко, което те са създали за него, е задоволително.

След това медиците са разрешили на военнослужещите да видят потърпевшия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР