Рейтинговата агенция "Фич" заяви във вторник, че очаква броят на

...
Рейтинговата агенция "Фич" заяви във вторник, че очаква броят на
Коментари Харесай

Страните с рейтинг ААА се увеличават за първи път от десет години

Рейтинговата организация "Фич " съобщи във вторник, че чака броят на страните, които имат най-голям кредитен рейтинг "AAA ", да се разшири през 2020 година за пръв път от близо едно десетилетие, като към този първокласен клуб най-вероятно ще се причислят Австрия и Финландия, съобщи БНР.

От 2018 година насам двете страни имат кредитен рейтинг "АА+ ", само че с "положителна вероятност ", се показва в последния отчет на "Фич ", представен от Ройтерс.

"Австрия и Финландия могат да се окажат първите страни, които да възстановят своя най-голям рейтинг "ААА ", добави водещата рейтингова организация.

Според последния отчет на "Фич " 75% от суверенните рейтингови вероятности по целия свят са постоянни, въпреки и да има някои основни районни разлики, като страните от Латинска Америка, наример, имат "непропорционално висок дял от негативни рейтингови вероятности ". Редица страни в района претърпяха много бурна година, откакто икономическата рецесия във Венецуела се задълбочи, а Аржентина още веднъж търси способи за главен ремонт на държавния си дълг.

"Близкият изток и Африка също имат повече негативни от позитивните кредитни вероятности, само че с по-малък марж от всеки един миг след 2014 година ", се споделя в отчета на "Фич ".

Една от трите водещи рейтингови организации също по този начин предвижда, че държавните управления могат да дават повече фискални и парични тласъци в системата за противопоставяне на забавящата се международна стопанска система, само че няма да могат да противодействат изцяло на отрицателните резултати от комерсиалната война.

"В допълнение към измененията в посоката на дълга, кредитните рейтинги могат да бъдат повлияни от степента, в която съответните страни разполагат с фискално пространство ", добави "Фич ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР