Рейтингът на общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън

...
Рейтингът на общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Reuters: Одобрението за Байдън в САЩ спадна до рекордно ниски нива

Рейтингът на публичното утвърждение на президента на Съединени американски щати Джо Байдън падна за четвърта поредна седмица до 36%, което подхожда на най-ниското равнище, следено за последно в края на май, съгласно изследване на публичното мнение на Reuters/Ipsos , приключено в сряда.

Рейтингът на утвърждението на президента остава под 50% от август, което е сигнален знак, че неговата Демократическа партия може да загуби надзор над най-малко една камара на Конгреса на Съединени американски щати на междинните избори на 8 ноември.

Тридесет и четири % от американците споделят, че стопанската система е най-важният проблем, пред който сега са изправени Съединените щати. Байдън е изправен пред 40-годишни върхови равнища на инфлация, като нашествието на Русия в Украйна лимитира световните доставки на горива и вериги за доставки, които така и така бяха наранени от рестриктивните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

Сред личната му партия рейтингът на утвърждението на Байдън остава значително неизменен от предходната седмица - 73% в съпоставяне със 74% на 15 юни. През август 85% от демократите одобряваха представянето на Байдън.

Но измежду републиканците рейтингът на Байдън падна до 7% спрямо 11% на 15 юни. Само 18% от американците считат, че страната върви в вярната посока.

Рейтингът на утвърждение на Байдън се доближава - само че към момента не е достигнал - най-ниските равнища, регистрирани от неговия предходник Доналд Тръмп, който имаше 33% рейтинг на утвърждение през декември 2017 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР