Рейтингът на френския президент Еманюел Макрон остава почти стабилен през

...
Рейтингът на френския президент Еманюел Макрон остава почти стабилен през
Коментари Харесай

Макрон със стабилно одобрение, дни преди новите Covid мерки във Франция

Рейтингът на френския президент Еманюел Макрон остава съвсем постоянен през февруари, пандемията от ковид. Политиката на Макрон утвърждават 41% от запитаните, което е скок с 1% от последното сходно изследване и най-високата оценка от ноември насам, съгласно последната анкета на Ifop за френския седмичен вестник Le Journal du Dimanche.

Одобрението на премиера Жан Кастекс остава 37%, което се равнява на най- ниското му равнище от встъпването му в служба през юли. Ifop интервюира 1 954 души по имейл и телефон от 11 февруари до 18 февруари.
 Франция първа в света поучава единствено една доза от ваксина за преболедували COVID-19
Франция първа в света поучава единствено една доза от ваксина за преболедували COVID-19

Здравните управляващи оповестиха, че рекомендацията е за хората

Макрон ще реши в границите на осем до 10 дни дали да отпусне или да затегне рестриктивните мерки на националната пандемия. Франция, която се бори с разпространяването на ковид, до момента в който се пробва да избегне трета национална обсада, записва повишаване на случаите в региона на Ница. Това принуди здравния министър Оливие Веран да призове за по-строги локални ограничавания още този уикенд. Като цяло ежедневните случаи спаднаха внезапно рязко от своя връх при започване на ноември, само че останаха най-вече постоянни през последния месец.

Франция разхлабва локдауна. Концертите и фестивалите ще бъдат позволени при лимитирана аудитория , разгласи преди дни министърът на културата Розлин Башло. Тя посочи, че управляващите възнамеряват да разрешат провеждането на фестивали и концерти в края на пролетта и през лятото, в случай че на тях участват не повече от 5 хиляди души. Условието е за всички фенове да има седящи места, а присъстващите да носят маски и да съблюдават обществената отдалеченост.
 Франция разхлабва локдауна
Франция разхлабва локдауна

Концертите и фестивалите ще бъдат позволени при лимитирана публика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР