Революционно-музикалният спектакъл Република Калакута ще закрие 10-тото юбилейно издание на

...
Революционно-музикалният спектакъл Република Калакута ще закрие 10-тото юбилейно издание на
Коментари Харесай

Танцова революция от Африка на One Dance Week

Революционно-музикалният театър " Република Калакута " ще закрие 10-тото юбилейно издание на фестивала за актуален танц и пърформанс One Dance Week на 15 октомври от 19:30 часа в Дом на културата „ Борис Христов " в Пловдив.

Роден в Буркина Фасо – една от водещите подиуми за актуален танц в Африка – и основан в Брюксел, хореографът Серж Еме Кулибали показва по необикновен метод съпротивата против огромната политика, багрите на революциите и тези, които застават под техните флагове.

Спектакълът е въодушевен и озвучен от композициите на именития Фела Кути – „ татко " на афробийта и неотстъпчив бунтовник против хунтата в Нигерия.

Кути е считан за първообраз на африканските опозиционери, тъй като острата ирония против режима, репресиите и колониализма в неговите албуми му „ костват " над 200 ареста. И освен това – армейски разгром над Република Калакута – персоналното имение на Кути, което той прогласява за самостоятелна страна през 1977-ма година.

„ Република Калакута " не е просто биография на непокорния талант на саксофона, изумил света със комбинация от етно ритми, джаз и фънк. А въодушевяващ урок за всички, когато се заемат позиции, избухват революции или затихват митинги.

Едно блестящо, пламенно и звучно осъществяване от Африка без маски и клишета. Африка в световното съвремие, която Серж Еме Кулибали и неговата взривоопасна танцова натрупа показват на феновете с една-единствена концепция – да се припознаят и да се замислят какво ще вършат, когато пристигна техният ред да се бунтуват за смяна.

За повече информация следете страницата на събитието във фейсбук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР