Революционна промяна в европейския футбол е факт, след като от

...
Революционна промяна в европейския футбол е факт, след като от
Коментари Харесай

Революция във футбола: УЕФА махна много важно правило

Революционна смяна в европейския футбол е реалност, откакто от УЕФА публично оповестиха, че от идващия сезон правилото за голове на непознат терен няма да бъде употребявано. Тя ще важи за всички шампионати и надпревари под егидата на европейската футболна централа.

До момента важеше правилото, съгласно което, при тъждество в общия резултат от два мача на разменено посещение, се гледат множеството голове, маркирани на непознат терен. Това предписание важи и при установяване на класиране в шампионат, в случай че два тима имат равни точки и също тъждество в директните дуели. Правилото за преимущество при голове на непознат терен е част от футбола от 1965 година.

„ Правилото за повече голове на непознат терен ще бъде отстранено от всички шампионати на УЕФА при започване на сезон 2021/22. Когато два тима завършат при еднакъв общ резултат, ще се играят две продължения по 15 минути и при потребност ще се извършват дузпи “, написа от УЕФА в Twitter.

Тежестта на това предписание в наши дни опонира на първичната му цел, защото в този момент разубеждава домакините да нападат, изключително в първите мачове, тъй като се опасяват да не позволен гол, който да даде решаващо преимущество на противника. Има рецензии и във връзка с несправедливостта на това предписание, изключително в продълженията, тъй като по този начин домакините са задължени да означават всякога два гола, когато гостът е осъществил един. Справедливо е да се каже, че в днешно време домакинското преимущество към този момент не е по този начин значимо, каквото беше преди “, разяснява президентът на УЕФА Александър Чеферин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР