РевизорЪт“ с втора премиера на нов адрес, канят правосъдното министерство

...
РевизорЪт“ с втора премиера на нов адрес, канят правосъдното министерство
Коментари Харесай

„РевизорЪт“ с втора премиера на нов адрес, канят правосъдното министерство да гледа пиесата

„ РевизорЪт “ с втора премиера на нов адрес, канят правосъдното министерство да гледа пиесата " РевизорЪт " се завърна на сцена, в същия състав, само че на нов адрес и с изцяло нов фон . След като два сезона цялостни сполучливо салона на Сатиричния спектакъл пиесата на Гогол ще обогати програмата на " Сити Марк Арт Център ", като довечера е втората от двете министър председатели на постановката. 
 
Режисьорът Нина Димитрова и двама от актьорите - Павел Емилов и Шахин Шехзен бяха посетители в ефира на Дарик. Нина Димитрова прикани институциите да решат проблема с поданството на един от актьорите - сириеца Шахин Шехзен. Въпреки че е подал документи артистът, притежател на " Икар " за дебют, няма към момента български паспорт и не може да пътува зад граница. Така на сцена отвън страната не може да излезе и самата режисура.
 
Бившето кино Левски - през днешния ден " Сити Марк Арт Център ", е новият адрес, където е проверката на " РевизорЪт " . Днес е втората премиера след първата в неделя. Младите артисти на Нина Димитрова признават, че към този момент разпознават в близките и в себе си част от актьорите на Гогол в тази смешна история за нищожността на нищожните хора.
 
" Всеки самичък би трябвало да я направи тази проверка - никой от нас не прави изключения, всички бъркаме. Е, както се споделя в пиесата, едни взимат в подкуп единствено ловен кученца, само че други вършат огромни закононарушения. Това няма никакво значение, тъй като става въпрос за едно и също - че има едно тотално дебелоочие, че подлостта, интересчийството, мошеничеството, всичко това е станало някак норма на държание ", споделя Димитрова.
 
И до момента в който ни кани да се погледнем в огледалото на " РевизорЪт " Нина Димитрова за следващ път подсети за казуса на един от актьорите й - надареният Шахин Шехзен . Шахо, както го назовават приятелите му в театралната академия живее към този момент 10-тина години в България, приказва превъзходен български - има персонална карта и паспорт с филантропичен статут, само че без отговор стои молбата му за поданство . За сметка на това към този момент е притежател на доста награди, измежду които и " Икар " за дебют.-->
 
" Проблемът е, че нямам българско поданство. Аз съм направил всичко, което е нужно - подал съм документи, спазил съм закона. Не мога да напусна България без поданство ", признава Шехзен.
 
Така Шахин не може да излезе да играе " РевизорЪт " на сцена отвън страната. Не може да види и родителите си, които също са отвън България . " Ако бях съветски император от 1835 година, когато е била премиерата на тази пиеса, щях да накарам под строй да пристигна целия Министерски съвет, както тогава е направил тогавашният император во главе с министъра на финансите. Самият император тогава е гледал три пъти пиесата ", споделя още Димитрова.
 
" Дават на някакви хора поданство против пари, а в това време има едно момче със заслуги към тази страна - къде е справедливостта запитвам ", възмущава се Нина Димитрова, която подсети, че не за първи път се слага този проблем. " Ако някой от тези институции инцидентно чуе за казуса във вашия ефир, примерно Министерството на правораздаването,нека  да дойдат да гледат " РевизорЪт ", дано да видят Шахин Шехзен какво прави ", прикани още режисьорката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР