Ревизия в здравеопазването отдавна се планира. Беше въпрос на време

...
Ревизия в здравеопазването отдавна се планира. Беше въпрос на време
Коментари Харесай

Свилена Димитрова: Правителството разбута комфорта в здравеопазването

„ Ревизия в опазването на здравето от дълго време се възнамерява. Беше въпрос на време да се откри политическата воля за това. Доколко тя е тотална – занапред ще стане ясно в какъв проект и вероятност министърът възнамерява да реорганизира, само че при всички случаи контролът върху системата е нужна активност, която единствена може да обезпечи спекулациите, да ограничи непозволени дейности. “ Това разяснява в изявление Свилена Димитрова, ръководител на Българската болнична асоциация.
Служебното държавно управление разбута комфорта в някои браншове в опазването на здравето, уточни тя в предаването „ Преди всички “.
 Идеята за нова детска болница е забравена от политиците, само че не и от родителите Идеята за нова детска болница е забравена от политиците, само че не и от родителите
Необходимостта от Национална детска болница е безспорна и с все по-належаща. Преди година някогашният министър председател Бойко Борисов разгласи, че е реш...
От Българската болнична асоциация настояват, че има неравнопоставеност при европейското финансиране за съоръжение и разноски за лекуването на Covid-19.
„ Когато отваряме всички лечебни заведения на сходен вид изключителни болести, е редно да подхождаме по същия метод, когато се грижим за тяхното съоръжение “, съобщи Свилена Димитрова.
Поставянето от страната на лечебните заведения в друго състояние буди паника, добави тя, визирайки авансово лимитираните бенефициенти. В Националния проект за възобновяване и развиване „ виждаме същата наклонност “, регистрира Димитрова.
От ББА питат ще има ли отсега нататък отделени избрани лечебни заведения, които да ликуват коронавирусната зараза.
 Здравният министър: НОЩ не е нужен, няма да има и брифинги Здравният министър: НОЩ не е нужен, няма да има и брифинги
Щабът е закрит още средата на април, той не съществува. Не би трябвало да го има, той не е нужен. Това съобщи пред bTV служебният здравен...
„ Изтърпяхме един ред закани. Ето в този момент виждаме, година и половина по-късно, че в отговорностите сме били равни, в правата не сме равни. Държавата има своите любимци още веднъж “, посочи Свилена Димитрова, като напомни метода към частните лечебни заведения при започване на пандемията.
Болниците доста задлъжняха с лекуването на Covid-19, чиято стойност надвишава клиничната пътека, означи още Димитрова.
В ББА членуват и частни, и общински лечебни заведения. Ние нямаме за цел да разделяме лечебните заведения, посочи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР