Ревът на излитащ самолет, писъкът на пожарна сирена, острият звук

...
Ревът на излитащ самолет, писъкът на пожарна сирена, острият звук
Коментари Харесай

Клаксоните и сирените са вредни за сърцето ви

Ревът на излитащ аероплан, писъкът на пожарна сирена, острият тон на алармена система: тези до болежка познати, само че доста мощни звуци, които могат да ви изплашен когато и да е на денонощието, може да имат и доста по-сериозен резултат върху вашето здраве, написа сп. "Обекти ", цитирайки Science Alert.

Оказва се, откри ново проучване, че звуковото замърсяване може да усили риска от болести на сърдечно съдовата система и сърцето в частност. То може да аргументи болести на коронарната артерия, нараснало кръвно налягане и даже сърдечна непълнота. Но по какъв начин и за какво?

Авторите на проучването настояват, че острите звуци освен прекъсват съня, което може да докара до здравословни проблеми, само че и да провокират стресови реакции, при които се отделят бързо цялостен набор от хормони, които, във времето, могат да увредят сърцето и неговата работа. “Преди 10 години хората смятаха, че звукът е просто скучен, само че ние считаме, че има задоволително мощни научни доказателства, които сочат, че звукът може да ви раболее и преобладаващите здравословни проблеми тук са сърдечно-съдовите”, изяснява Томас Мюнзел от екипа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР