Реваншизмът и агресията в политиката никога не са били добър

...
Реваншизмът и агресията в политиката никога не са били добър
Коментари Харесай

ВМРО: Премахването на ограничението за брой секции зад граница обслужва ДПС и връща турското влияние в българската политика


Реваншизмът и експанзията в политиката в никакъв случай не са били добър консултант и това е потвърдено в исторически проект, продължава позицията на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване по отношение на гласуваните законодателни промени в Изборния кодекс от народните представители в 45-ото Народно заседание.

В изискванията на действителна международна икономическа рецесия, когато стотици хиляди хора в България са без работа заради редица аргументи, касаещи ограниченията за справяне с коронакризата, обострените връзки по оста Украйна - Русия и действителната опция за пораждане и на енергийна рецесия новите народни представители към този момент публично обявиха като съществена „ неотложност “ и приоритет подсигуряването на въздействие на Турция в българския политически живот.

143 години след Освобождението на страната ни от турско иго новите „ родолюбци “ от „ Шоуто на Слави “, „ Мутрите на Мая “, „ Демократите “, които побързаха първо да си вдигнат заплатите на 10 хиляди лв., ГЕРБ, които чинно преклониха главица пред Има Такъв Народ, както и „ алените патриоти от Българска социалистическа партия “, намерено демонстрираха своята обвързаност към етническата партия Движение за права и свободи , която беше отстранена от Вътрешна македонска революционна организация и патриотичните обединения в предходните два Народното събрание от основната си позиция в ръководството на страната.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация изрично заявяваме, че не сме срещу това нашите сънародници във Англия, Съединени американски щати, Австралия и на всички места, където желаят, отвън Европейски Съюз, да могат да упражнят правото си на глас без никакви ограничавания. Но няма по какъв начин да приемем едни хора, които от дълго време са се самозаявили не като български, а като турски жители – не приказват и не пишат на български и обслужват ползите на репресивния режим на Ердоган, да бъдат фактор в политическия живот на самостоятелната, свободна и европейска България, за чиято независимост животът си са дали нашите предци. За чиято самостоятелност са се борили националните ни герои Левски и Ботев, които гледат безмълвно от портретите по стените на кабинетите на същите тези народни представители, които през днешния ден ги предадоха.

И още нещо. Допусната опция за отдалечено и гласоподаване по пощата са също толкоз рискови хрумвания. Кой и по какъв начин ще подсигурява истинността на вота, подаден по пощата или по имейл? Кой и по какъв начин ще подсигурява, че лицето Х от страната Y е дало своето волеизявление, а това не е направено от неговия шеф, да вземем за пример, или от съседа, от родственици (припомнете си скандалните образци от Австрия и Съединени американски щати с мъртвите души)? И още веднъж да Ви върнем към Турция. От там могат да дойдат хиляди гласове на мъртви души от изселници, които не се водят към този момент към регистрите на българското ГРАО и няма по какъв начин да бъдат тествани. Искате още веднъж да се върнем в годините на ръководството на Костов, когато гласовете от въпросната страна бяха шестцифрено число ли (около 300 хиляди – два пъти повече от всички дали своят вот на последните избори българи зад граница)? Че те бяха и над 100 хиляди, преди да въведем ограничаването от 35 секции преди 5-6 години.

Настояваме сред първо и второ четене на Изборния кодекс народните представители да вкарат правна уредба, която да вземе поради действителните условия и параметрите на режима на държавно ръководство в съответната страна при разкриването на секции. Настояваме в страни, които нямат трайно открит либерален режим на ръководство, каквато е Турция , секции да се разкриват единствено и само в дипломатическите представителства и декларациите да се попълнят персонално и единствено на място пред секционните комисии. Ако това не бъде направено от представителите в 45-ото Народно събрание, то тогава ще се наложи те да дават отговор пред цяла България за какво позволяват един жигосан от света режим, който обезглави своята интелигенция, арестува учителите си, публицистите си, затвори малките екрани и вестници и обрече на заточение всеки, дръзнал да подлага на критика Реджеп Тайип Ердоган, да има право на глас в родината ни. И последният неведнъж сподели на света за „ душевните граници “ на новата Османска империя. И същият, апропо, намерено изрича и своята поддръжка за етническата партия Движение за права и свободи.

Припомняме, че през 2015 година с помощта на Вътрешна македонска революционна организация и ПФ, секции те в страните отвън Европейски Съюз бяха лимитирани до 35 на брой. Така действително беше лимитирана и опцията в Турция хора, които нямат българско съзнание, да излизат под строй и да гласоподават безотговорно за етническата партия Движение за права и свободи. През 2017 година, още веднъж с помощта на нашето гледище и намеси, беше въведено наложителното условие декларациите да бъдат попълвани и подписвани персонално в секции те зад граница. Още нещо, което услужливо беше пропуснато като методическо напътствие от ЦИК и което провокира прецедентите хора, които дори не знаят по какъв начин да напишат имената си на български, да дават своя глас за бъдещото ръководство на страната. Това и останалите неприемливи нарушавания там накараха нас от Вътрешна македонска революционна организация да поискаме анулиране на изборите в прилежащата страна.

Вместо да извърнат внимание на тези съществени нарушавания, които за следващ път съпътстваха изборния развой в Турция , народните представители в 45-ото Народно събрание взеха решение да обслужват тясно партийните си ползи, с което дават обаче и неограничена опция на Ердоган да има думата в политическия живот на България. И по този начин действително подсигуряваха незаобиколимото място на Движение за права и свободи в ръководството на България в идващия парламент.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация призоваваме всички депутати от 45-ото Народно събрание от всички парламентарни групи да загърбят популизма и персоналната партийна полза и да извърнат внимание на сериозните проблеми, които се отварят в българския политически живот с безусловното унищожаване на ограничаването на секции те и гласуването по пощата. Ако не го създадат, ще потвърдят, че съществуването на това Народно заседание е излишно и нездравословно и единственото, което могат да създадат, е да се саморазпуснат, с цел да дадат опция на честните и почтени български жители да изберат нов националноотговорен парламент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР