Рециклираният или преработеният памук е много по-природосъобразен от традиционния памучен

...
Рециклираният или преработеният памук е много по-природосъобразен от традиционния памучен
Коментари Харесай

Рециклираният или модифицираният памук е доста по-природосъобразен от обичайния памучен плат.

Дори в случай че органичният памук се отглежда без изкуствени (химически) торове и пестициди, той въпреки всичко се нуждае от доста вода за напредък и от сила, отиваща за запас за събиране на реколтата.

Памукът е най-често употребяваният материал в стилната промишленост. Един кг памук се нуждае приблизително от 10 хиляди литра вода в международен мащаб. 

Рециклираният памук е по-добрата опция, направен от употребявани памучни прежди, изхвърлени по време на кроене и шиене, или памучни боклуци.

Памукът е най-използваният материал в стилната промишленост. 1 кг памук изисква приблизително 10 000 литра вода в международен мащаб.

По-добрата опция е рециклиран памук, създаден от употребявани памучни прежди и тъкани, изхвърлени по време на кроене и шиене или памучни боклуци след консумация.

Рециклираният памук е по-добрата опция, защото е направена от употребявани памучни прежди, които са изхвърлени по време на кроене и шиене или памучни боклуци. 

Ето и кои марки употребяват рециклиран памук за сбирките си: 

1. Toad&Co

2. Groceries Apparel

3. Alternative Apparel

Според някои оценки всяка година в света са създавани повече от 100 милиарда облекла, като 65% от тях се озовават на сметището в границите на 12 месеца. 

Според данни на Организация на обединените нации стилната промишленост е виновна за 8-10% от международните въглеродни излъчвания. 

Едва 1% от рециклираните облекла се трансформират още веднъж в нови. Благотворителните магазини, текстилните банки и схемите за връщане, които са предлагани от търговците на дребно, оказват помощ за запазването на дарените облекла в годно за носене положение. 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР