Рецидивистът Бисер Русинов, който уби семейството в столичния квартал Банишора,

...
Рецидивистът Бисер Русинов, който уби семейството в столичния квартал Банишора,
Коментари Харесай

Изплуваха брутални разкрития за килъра от двойното убийство в Банишора

Рецидивистът Бисер Русинов, който умъртви фамилията в столичния квартал Банишора, е пушил маркови цигари Марлборо по време на зверството. Това разкриха проверяващи пред „ Телеграф ”.

35-годишният някогашен пандизчия бе закопчан дружно с авера си Никола Спасов преди седмица.

Малко преди този момент Бисер убива 82-годишната Мирка Ресиловска, както и нейният наследник Евгени, който е бил неработоспособен.

А с цел да прикрие следите си, подпалва жилището им в блок 53 в Банишора.

Прикриване

Сигнал за пожара е получен към среднощ на 10 октомври на телефон 112. Съобщението било, че гори апартамент на седмия етаж в блок 53 на улица „ Опълченска ”.

Четири екипа огнеборци стремително се отзовават и идват на място. Започва гасене. От пожарната оповестяват, че огънят е лумнал в една от стаите и е обхванал повърхност от 60 кв./м. Именно там са открити и две овъглени тела.

Те са откарани в Съдебна медицина за аутопсия. Веднага излиза наяве кои са починалите. Още на място огнеборците се усъмняват.

В дома доста от уредите липсвали. В жилището идва и полиция. На място е открита угарка от цигара.

Впоследствие тя е конфискувана за разбор. Назначена е ДНК експертиза. Междувременно излизат и резултатите от аутопсията. По телата ясно личали следи от удари.

Травмите били нанесени скоро. Иззет бил биологичен материал отдолу под ноктите на Мирка. По-късно излиза наяве, че той съответствува с материал от Бисер.

Това значи, че старата жена се е борила обезверено с нападателя си. Униформените към този момент проверяват ликвидиране за обир.

Започват разпити и скоро лъсва, че в действителност фамилията е убито от прочут човек. Килърите и жертвите са имали общ прочут, който също е привикан на разпит.

Признание

Така проверяващите залавят Бисер и Никола и ги водят за разпит. Спасов си признава. Разказва на ченгетата, че е пазил пред вратата, до момента в който Бисер е в жилището.

Само че твърди, че не знаел какво ще стори аверът му със фамилията и по този начин се опитва да омаловажи ролята си в закононарушението. В показанията си твърди, че като излязъл Бисер, носел две торби с техника.

Двамата се метнали на едно такси и се прибрали в жилището си. Те обитавали в едно мазе, пригодено за квартира на ул. „ Жолио Кюри ” в столицата.

Никола приютил приятелката си там, откакто излязъл от пандиза през декември предходната година. Последно Русинов търкал наровете в пандиза във Враца.

Осъждан е неколкократно за закононарушения против собствеността.

Пред Софийския градски съд преди седмица Бисер отсича: ”Аз го направих, аз бях. Виновен съм. Съжалявам ”.

Пред съда мъжът твърди, че бил с висше обучение. Спасов пък е с главно. Казва, че бил рекламен сътрудник на свободна процедура, раздавал рекламни брошури по улиците, само че бил без трудов контракт.

„ Пуснете ме, няма кой да се грижи за децата ми ”, моли той. Магистратите вземат решение да ги оставят в ареста.

Според тях има задоволително доказателства, че двамата са съпричастни към закононарушението. Освен това, в случай че не са в ареста, може да извършат друго закононарушение.

Може и да се укрият. Оказва се, че нито един от тях няма адресна регистрация в София. Единият се води гражданин на Дунавци, а другият на Етрополе.

Доказателства

Освен с ДНК следите от цигарата и от ноктите на едната жертва и с признанията на Спасов проверяващите са назначили и техническа експертиза на телефоните на двамата. Тя ще откри по неоспорим метод тъкмо къде са се намирали.

По делото е разпитан и таксиметровият водач Ивайло, който ги е возил след зверството. Той разказал, че двамата натоварили две чанти в багажника на таксито му.

Докато пътували, се държали напълно умерено и си говорели за всекидневни неща. В квартирата им били открити и разписки от заложна къща.

Оказало се, че те са заложили плячката от грабежа за жълти стотинки и са профукали парите./блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР