Ретроспекция на създаването и циментирането на настоящата световна глобалистка матрица

...
Ретроспекция на създаването и циментирането на настоящата световна глобалистка матрица
Коментари Харесай

Стратегията на Русия е в съответствие с демонтажа на планетарната доларова матрица

Ретроспекция на основаването и циментирането на актуалната международна глобалистка матрица и нейните най-уязвими места.

Сега в полето на нашето внимание доминират фронтовите събития, референдумите, мобилизацията, назряването и към този момент отчасти протичащите промени във военно-промишления комплекс, в армията и в стопанската система като цяло. Интересуват ни глобите и контрасанкциите, реакциите и измененията в обществото, нужните промени и дейности.

Страната, сходно на великански мегатанкер, мени курса си, като го прави премерено и съвсем незабележимо за окото, съгласно своя мащаб и структурно-исторически особености. Но вие постоянно желаете „ тук и в този момент “. Отделни авгиеви конюшни, да вземем за пример, измежду армията (но надалеч не само), към момента би трябвало да се почистват и почистват и даже тогава е нереалистично да се направи това за някои „ идеали “, за „ стерилната непорочност на операционната зала “, заради затвореността и „ самоизолирането ” на сходни структури. Военните ще схванат защо става дума, тъй като това са техни думи и мераци.

На фона на всичко това жизненоважно и диктуващо часовия, дневния и месечния дневен ред, от време на време е потребно да промените мащаба. Премахнете краткотрайно резултата " лице в лице ". В никакъв случай не подценявайте или омаловажавайте всички тези проблеми.

Само по този метод е допустимо вярно да се разбере целия път, пропорционалността на дилемите по него и вярно да се дефинират целите. Това отстрани паник офанзивите и ви разрешава да не крещите „ всичко е изгубено “ при идната грапавина или дупка.

За да се отдалечим от справедлива отдалеченост, е потребно да си напомним, че Западът води война с нас, както счита, на личното си поле и по свои правила. По свое убеждение удря бекхенд със санкционни оръжия, с изключение на наточеното за нас и намазано с отрова украинско острие. Всички сме в основаната от Запада система от финансови координати, която е построена върху избрани крайъгълни камъни, един от които е петродоларът.

По думите на Джим Синклер, съветник на Фед и прочут търговец: „ Когато Никсън анулира златното застраховане на $, той го превключи на петролно поръчителство. Следователно петродоларът е зона на търсене, би трябвало да купувате долари, с цел да уреждате контракти, петродоларът е стандартът, на който се основава силата на щатския $. "

Наистина, по едно време Съединените щати умело се възползваха от международната деколонизация, осъществена по безмълвни съглашения със Съветския съюз. Особено в границите на разпадането на Британската империя, само че освен. Щатите по всевъзможен метод допринасяха за национализирането на петрола в страните от ОПЕК, като незабавно го обвързваха със себе си в дълготрайни контракти, с главното изискване - да продават нефт на трети страни единствено за долари.

За да основат доларовата прахосмукачка и да изпълнят изцяло тези дълготрайни контракти, архитектите на глобализацията задушиха личното си вътрешно произвеждане на нефт посредством контролиране на цените. В същото време, посредством ускорение на вътрешното ползване в Съединените щати, те трансформираха и географията на вноса, където главните беди се паднаха на прилежаща Канада.

С преразпределението на петролния пазар (1975-1980 г.) сенчестите артисти реализираха „ доларизация “ на главните 80% от международното произвеждане (без СССР) и 85% от международния експорт. Веднага след такава фиксация, започнаха да „ развъртат “ спот пазарът на нефт, който до тогава не съществуваше, колкото и необичайно да ни звучи в този момент. До 70-те години това беше затворена общественост от отвесно интегрирани компании, които сами обменяха петрол, в случай че е належащо.

Естествено, кой би се съмнявал, с това трябваше да стартират да се занимават площадките в Ню Йорк. С течение на времето, когато " планът " беше осъществен и стъпил на крайници, съгласно междукланови съглашения, те хвърлиха кокалче на съидейниците си от Стария свят.

The New York Times, 1979 година: " Спот пазарът на нефт, макар интернационалната рецензия и опитите да бъде следен, се разраства бързо. Представители на европейски и интернационалните организации пресмятат, че този пазар... през днешния ден съставлява 10% от общата търговия с нефт. " Да, самодейността тогава беше дребна, само че началото беше сложено в изискванията на тотална петролна доларизация. Още през 1983 година NYMEX (Нюйоркската стокова борса) пусна фючърси за недопечен нефт, които започнаха да порастват скокообразно и без граници.

След като коригираха това, глобалистите в последна сметка отвърнаха, като започнаха контролиране на цените в Съединените щати. Вътрешноамериканското ползване леко понижа, арабите още веднъж дадоха част от пазара на канадците. В последна сметка делото към този момент беше направено - борсовият пазар на нефт, деноминиран в долари, стартира да работи - до 1986 година размерите на него доближиха на практика до същото равнище като физическото. Още през идната 1987 година той надвиши международното произвеждане и след това излетя в облаците, трансформирайки се в пазар за " книжен петрол ", което също крие " иглата на Кощей ".

През 1990 година този пазар към този момент е два пъти по-голям от физическия пазар, през 2000 година е повече от три пъти по-голям. През февруари 2011 година единствено две тържища (Ню Йорк и Лондон) са продавали и купували приблизително по 4 милиарда барела нефт дневно, до момента в който общото международно произвеждане е било 83 милиона барела дневно.

Преходът на петрола към долари, както и всъщност отговорностите на Фед, докара до идващия стадий на кристализация на актуалната матрица. Инвестициите в американски държавни облигации се усилиха неведнъж по света. В последна сметка страните и техните национални фондове са консервативни и играят дълго - това е непоклатимо предписание. Някои ексцентрични изключения-експерименти, като Ел Салвадор с биткойните, единствено го удостоверяват и приключват с тълпи и кръв по улиците.

При сходна тактика суетливите придвижвания сред разнообразни валути и държавни скъпи бумаги са нерентабилни. Допълнителните интервенции по превръщане са спомагателни разноски и комисионни. На подобен капиталов небосвод те се трансформират в излишно рискови принадлежности. А за тези чудовищни структури тактиката на моментните опасности е кардинално неприемлива.

За всеки, който получава лъвския къс от приходите в долари, без значение дали става дума за нефт или за други артикули на американския пазар от Европа или Азия, единственият метод да завоюва най-малко нещо от тях е да влага в американските държавни скъпи бумаги.

Всичко това от дълго време е обрасло с мрежа от безмълвни съглашения под прикритие, трансгранично придвижване на капитали, чиито потоци и бюджети надвишават бюджетите на страните. Тя беше тествана посредством разнообразни центрове в сянка, като " Групата на тридесетте ", от симбиоза на най-големите банкери с някогашни шефове на централни банки. Koито, на собствен ред, въодушевиха тактики за забележимия връх на айсберга, индиректно управлявайки Банката за интернационалните разплащания (BIS). Формирахме дневен ред за " централата на глобализацията " - МВФ и Световната банка, които апропо са институции на Организация на обединените нации. В същото време бяха усъвършенствани инструментите на мрежата на международните рейтингови организации.

Създадена е цялостна система от световни институции, обвързана с Организация на обединените нации, изравняваща и изместваща на назад във времето институцията Съвет за сигурност на тази организация. Така се роди, циментирайки западното водачество, гръмко оповестеното от всяка ютия от англосаксонските бенефициенти „ свят, учреден на разпоредбите “. Накратко, тя беше оповестена в резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации от 2015 година като прословутите „ Цели за стабилно развиване “, създаващи симбиоза на световната стопанска система с световната политика.

Чрез комплициран и не всеки път явен механизъм, всички финансови пропуски и проблеми бяха решени посредством „ отпечатване на нови долари “, които се разтвориха в планетарната стопанска система, което за момента потуши инфлационните опасности за тази валута заради нейния размер. Инфлацията беше споделена от всички, а най-слабите и незащитените я получиха най-вече. Така се консолидира неприкосновеното право на Запада да постанова своя неоколониален налог върху останалата част от планетата.

Световният паразит - един от крайъгълните камъни на актуалната планетарна глобалистка матрица, с изключение на общата структурна неотстъпчивост в основаната архитектура, има забележителен принос за пресиления, виртуален Брутният вътрешен продукт на англосаксонците. Кара другите да заплащат за благосъстоянието им и ги държи строго.

За тези, които не са съгласни, има доста разнообразни хватки. Разнообразието и броят на камшиците, когато морковите свършат, е просто необикновено. И цялостният шарлатанин, който употребява всичко това, се маскира като добър вълшебник. Под пасовете на неговия скиптър на международната сцена към този момент минаха на кървясъл церемониал самолетоносни групи, нации, запратени в Средновековието, цветни революции, наказания, рейтингови организации, „ това към този момент не е вашият хайлайф, а нашият “, отровиха млади мозъци и души, и доста други неща.

Ту тук, ту там върлият рецидивист измъква от ръкавите си следващия инструмент и внезапно се оказва, да вземем за пример, че за всеки товар може, с тракване на палеца, да се спрат корабните транспорти и фрахта, тъй като цялото морско обезпечаване е концентрирано в Лондон.

Ето за какво Владимир Путин назовава въвеждания от Запада международен ред неоколониален, като прецизира, че той се основава на идеологията на неолибералния тоталитаризъм. Нямаше място за нас в матрицата на световното подчиняване, която се построява, като крайната точка на пътя е дяволска нечовечност, с перверзен морал и пъклен полезности.

Русия и нейните основи бяха подложени на цялостно преформатиране, тъй като представляваха най-голямата заплаха, като основа на бъдещето на планетата с противоположен знак. Бяхме в челните редици на офанзивата им и по тази причина действахме контраатакувайки, овладявайки самодейността, налагайки нашето движение и нашия дневен ред.

Страната ни постоянно е била в челните редици на построяването на различни центрове на власт като ШОС или БРИКС. Но по пътя стана ясно, че тяхното цялостно откриване и запълване е невероятно в съществуващата координатна система. Без пропуски в глобалистката матрица те щяха да останат в зародиш и с времето, с нейното тотално подсилване, щяха да бъдат изцяло формализирани и обезкостени.

Трябваше да има основа или по-скоро някакво фино място в основата на структурата, което беше желателно да се избие някак с оглед последващия резултат на доминото. Определен " първоизточник ", посредством блокиране на който би било допустимо да се спре протичащия се сега. " общочовешки потоп ".

За което с течение на времето се сътвори схващане и зад което се появиха съответните сили. Стана явно, че главният коз на петродолара би трябвало да бъде избит от ръцете на глобалистите.

В сходство с тази тактика Русия, сходно на американците преди половин век, съумя да овладее контрола над ОПЕК - по този начин се появи ОПЕК +. Не толкоз от дълго време, по исторически стандарти, това беше дисциплиниран инструмент в ръцете им, който, наред с други аргументи, изигра избрана роля в успеха над Съветска Русия. Сега те би трябвало да изпратят просълзяващи се делегации от най-високо равнище, които, без значение от това какво описват, като предписание си потеглят „ с празни ръце “.

Имаше доста фактори за такава победа, главните от които бяха нашето подсилване и появяването на нова формационна политика към света. В Близкия изток се цени както силата, по този начин и придържането към дадена дума. Ние от дълго време изградихме доверителни връзки с основните страни на тази организация.

В същото време Русия настойчиво допринасяше за отдръпването на другарски страни от $ в суровините, а освен в покупко-продажбите. Отдавна сме почнали такава „ разяснителна “ работа и нашият водач способства по всевъзможен метод за повдигането и развиването на тази тематика. Ясно е, че в такива материали е нереалистично да се опишат всички аспекти на тази многостепенна игра.

Основните, забележими и не толкоз забележими посоки, ще се опитаме да разкрием в идната публикация.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР