Ресторантьорският бранш обявява гражданско неподчинение на мерките на правителството за

...
Ресторантьорският бранш обявява гражданско неподчинение на мерките на правителството за
Коментари Харесай

Ресторантьорите обявяват гражданско неподчинение

Ресторантьорският отрасъл афишира гражданско непокорство на ограниченията на държавното управление за справяне с петата вълна на ковид. Браншът е подготвен да стачкува, до момента в който не падне заповедта и приготвя огромен огромен митинг, който да блокира цялата страна. Това стана ясно след извършена среща на Българската асоциация на заведенията със Съюза на заведенията в България и притежателите на нощните заведения.

Васил Коларов от Съюза на заведенията в България разяснява за News.bg, че най-вероятно ресторантьорският отрасъл няма да съблюдават рестриктивните мерки и последната заповед за столичната районна здравна ревизия, обвързвана с ограничение на част от активността на бизнеса. " Смятаме я за 100% дискриминационна, незаконосъобразна и ограничаваща нашите права. Изкараха на улицата и лишиха от правото на труд имунизирания ни личен състав, а на всички места другаде, където не са задължени да работят със зелени документи, т.е. не са имунизирани личните състави им е позволено да работят. Това е 100% антиваксърска заповед и няма да я съблюдаваме ", безапелационен бе Коларов.

Той посочи, че от 3 месеца работят със зелени документи, дружно с кина, театри и главно ресторантьорският отрасъл понася всички ограничавания и тежести на пандемията.

Оттук нататък ресторантьорският отрасъл ще стачкува с гражданско непокорство и няма да съблюдава заповедта на Районната здравна ревизия. Срещите с държавното управление не престават и приготвят огромен огромен митинг, който ще блокира цялата страна. Протестът ще бъде по-нататък, като ресторантьорите ще употребяват всички други разновидности и пътища, преди да се стигне до протестни дейности.
 Заведенията търсят логиката на властта да гони имунизираните на улицата
Заведенията търсят логиката на властта да гони имунизираните на улицата

Според тях това е следващо отбиване на българите от имунизацията

Според Коларов няма никакви други ограничения на държавното управление, а като цяло имало няколко написани ограничения, от които браншът нямало по какъв начин да се възползва. Ресторантьорският отрасъл е затворен със заповед на районни районни здравни инспекции, а не със заповед на министъра. По закон браншът няма право на обезщетения и помощи, а обособен е въпросът, че тези ограничения по този начин са направени , че браншът не може да се възползва от тях - не могат да дават отговор на критериите и условията за тях, с цел да кандидатства, изясни Коларов.

Той добави, че санкциите на здравните инспекции се жалят, като до в този момент няма нито един влезнал в действие акт. Ресторантьорите са подготвени да стачкуват и да оказват гражданско непокорство, до момента в който не падне заповедта.

Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАС) Ричард Алибегов съобщи пред News.bg, че браншът ще работи протестно от 00.00 часа в сряда . " Няма по какъв начин да бъде спазена заповедта, не беше такава концепцията, само че за жалост при по този начин поставените условия без никакви обезщетения за чиновници и бизнес, няма по какъв начин да се случи. Нашият личен състав е съвсем на 100% имунизиран, което е в прорез с акцията на държавното управление за имунизация ", посочи Алибегов.

Той недоумява за какво в действителност хора, които са имунизирани и виновни към обществото остават без работа. Докато не се промени заповедта за новите ограничения на държавното управление, ресторантьорите няма да я съблюдават, а настояванията им остават напълно естествени - те не схващат за какво имунизирани хора би трябвало да останат на улицата без работа, в което няма безусловно никаква логичност. Заведенията ще работят както са работили досега със зелен документ.
 Заведенията скочиха против готвените нови ограничавания
Заведенията скочиха против готвените нови ограничавания

Поискаха и оставката на Ангел Кунчев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР