Ресторантьорите ще отворят затворените заради мерките срещу коронавируса заведения на

...
Ресторантьорите ще отворят затворените заради мерките срещу коронавируса заведения на
Коментари Харесай

Стигна се до консенсус: Заведенията отварят на 1-ви март!

 Ресторантьорите ще отворят затворените поради ограниченията против ковид заведения на 1 март. Това стана ясно след среща на притежателите на заведения с министъра на опазването на здравето проф..

По-рано на изключително държавно съвещание министър председателят Бойко Борисов изиска от здравния министър да организира среща с представители на заведенията за хранене, заведенията и нощните клубове и да обсъдят вероятните решения за сектора. Представители на сектора признаха, че са срещнали схващане и консенсус при диалозите с министъра.

" По-голямата част от въпросите за решение обаче са по-скоро стопански и не са за диалог с министъра на опазването на здравето. Ние се разбрахме, че ще имаме неговата поддръжка по отношение на една идна среща с икономическия екип на премиера и самия него “, споделиха след диалозите те.

" Ние коментирахме и уточнихме параметрите, т.е. отваряме заведенията на 1 март и желаеме предвидимост. Министърът се ангажира, че до края на януари ще бъдат изплатени безусловно всички помощи и обезщетения на безусловно всички заведения. По думите им не е коментиран плануваният за на следващия ден митинг на представители от сектора. Те упорстват всички притежатели на затворени заведения да бъдат обезщетени. 

" Ние най-вече настоявахме не по кое време да отваряме и по кое време да затваряме, това не е наша работа. Ние желаеме да ни компенсират както ги компенсират в Европа и да имаме предвидимост. Той сподели, че ще спомага “, обясниха след срещата представители на ресторантьорите. На срещата е бил обиден и въпроса за отваряне на нощните заведения от 14 март. Според притежателите на заведения не е заслужено да бъдат облекчавани ограничения в избрани браншове, а в други - не.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР