Ресторантьорите и собствениците на заведения настояват от 1 февруари да

...
Ресторантьорите и собствениците на заведения настояват от 1 февруари да
Коментари Харесай

Ресторантьорите дават срок до края на седмицата за решение в тяхна полза

Ресторантьорите и притежателите на заведения упорстват от 1 февруари да им бъде публично разрешено да работят. Предложението на здравните управляващи и поетапно отваряне - от 18 февруари за дневните заведения, заведенията за хранене и сладкарниците, а нощните заведение и нощните заведения от 1 март.

На траяла няколко часа среща в Министерство на здравеопазването единодушие не е реализирано. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша изгода, идващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, съобщи Ричард Алибегов пред публицисти.

От думите му стана ясно, че ресторантьорите не одобряват и ограничаването, препоръчано от Министерство на здравеопазването, за работно време до 22.30 часа и упорстват за 23.30 часа. Иначе ресторантьорите са подготвени да съблюдават всички ограничения за сигурност с разстояние и стерилизация, които са им предписани от здравните управляващи.

До този миг има 30 случая на заразяване в заведения, да са двойно повече - да са 60 от началото на епидемията у нас, това с нищо не оправдава ограниченията, които са ни наложени. Алибегов напомни, че действително нощните заведения са затворени от една година, а сега останалите заведения са затворени за повторно. Алибегов настоя, че пред пролетта заведенията са затворили и " не са споделили и гък ". Затова в този момент би трябвало да им бъде върнат жеста.

В обясненията на здравните управляващи той е чул на първо място причини за отварянето на учебните заведения и изключително за 7-ми и 12-ти клас. Министър Красимир Вълчев си има доводи, ние и нашия министър (министърът на туризма Мариана Николова) си имаме наши доводи, уточни Алибегов. Той обаче отхвърли да има опълчване на браншове - в министерството се водили диалози, защото и " ресторантьорите са родители, а и лекарите също вървят по заведения ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР