Ресторантите в България са затворени от 25-и ноември със заповед

...
Ресторантите в България са затворени от 25-и ноември със заповед
Коментари Харесай

Ресторантите: Не е важно дали харесваме министъра, а дали ще работим

Ресторантите в България са затворени от 25-и ноември със заповед на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов. Тя е със период до 31-и януари, само че все още няма изясненост дали рестриктивните мерки ще продължат и по-късно.

" Никой не желае да се наеме и да отговори на това за какво едно заведение е по-опасно от един магазин или какъвто и да е различен бизнес. При нас когато влезе човек има топла вода, сапун и дезинфектант на всички места. Персоналът е извънредно прецизен и съблюдава всичко, нас непрекъснато ни ревизират ", сподели съпредседателят на Българската асоциация на заведенията Павлин Петрунов пред " Евроком ".

По-рано ресторантьорите от Българската асоциацията на заведенията и Сдружение на българските заведения обявиха, че в случай че не бъдат отворени в скоро време ще подхващат протестни дейности.

" Ако не се стигне до отваряне на обектите или някакъв проект какво следва и по какъв начин считат те да бъдат отворени, това, което се счита и се дискутира при нас е надлежно " италианският модел ", при който да бъде нарушена заповедта на здравния министър, а точно обектите да бъдат отворени ", сподели още Петров.

На думите на здравния министър Костадин Ангелов, че за него няма значение дали ресторантьорите и хотелиери го харесват съпредседателят на БАЗ разяснява: " Тук не става въпрос дали го харесваме или той харесва нас. За нас е значимо да се откри вид, при който ще можем да работим, тъй като имаме доста чиновници, които сега стоят без работа. Има бизнеси, които с всеки ден се стопяват и потъват. И това няма да докара до нищо положително ".

Към момента представители на сектора беседват с институциите, като следва да се вземе решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР