Реставрираният скафандър на Нийл Армстронг, с който той слезе на

...
Реставрираният скафандър на Нийл Армстронг, с който той слезе на
Коментари Харесай

Показват скафандъра на Нийл Армстронг след 13 години реставрация

Реставрираният скафандър на Нийл Армстронг, с който той слезе на лунната повърхнина, беше изложен за пръв път от 13 години в Националния музей на въздухоплаването и космонавтиката във Вашингтон, заяви Асошиейтед прес.

Нийл Армстронг е първият човек стъпил на повърхността на Луната. Това става преди 50 години - на 21 юли 1969 година

В церемонията участваха вицепрезидентът Майк Пенс, шефът на НАСА Джим Брайдънстайн, синът на Нийл Армстронг - Рик.

" Американският народ показва своята признателност, като съхранява този знак на храбростта ", съобщи вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс. Той също подсети, че през 60-те години на предишния век популацията на страната е било извънредно разграничено, само че то се е обединило, когато Армстронг е станал първият човек, стъпил на Луната. Самият космонавт умря на 12 август, 2012 година, а на откриването присъстваше неговият наследник Рик.

Скафандърът на Армстронг беше изложен в продължение на 30 години в " Смитсън ", само че през 2006 година неговото влошаващо се положение докара до свалянето му от непрекъснатата експозиция. Реставрирането на костюма продължи 13 години, които включваха изявленията с неговите основатели и детайлно изследване на материалите и продуктите, употребявани за неговото конструиране.

Скафандърът тежи 35 кг. За реставрирането му бяха нужни 500 хиляди $, които бяха набрани посредством дарения Средствата за реставрацията бяха набрани посредством дарения едвам за 5 дни. Костюмът е основан най-вече от латекс и текстил, а главната му животоподдържаща система може да работи в продължение на 6 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР