Решителността на Фед в борбата с инфлацията оцвети азиатските борси ...

Решителността на Фед в борбата с инфлацията оцвети азиатските борси

Решителността на Фед в борбата с инфлацията оцвети азиатските борси в зелено

Решителността на Фед в битката с инфлацията оцвети азиатските тържища в зелено Южнокорейският бенчмарк Kospi поведе печелившите в регионаПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Борсите в Азиатско-Тихоокеанския район минаха на зелена територия в четвъртък, до момента в който вложителите осмисляха протоколите от последното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, написа CNBC.

Южнокорейският бенчмарк Kospi поведе растежите с покачване от 1,84% до равнище от 2334,27 пункта, откакто изтри над 2% от цената си в сряда. Индексът Kosdaq набъбна с към 1,79% до равнище от 757,97 пункта.

Протоколите от последното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, оповестени в сряда, демонстрираха, че централната банка е ангажирана в битката си с преодоляването на инфлацията. Членовете на Фед са декларирали, че на съвещанието си на 26-27 юли евентуално ще има ново огромно лихвено покачване в размер на 50 или 75 базисни пункта (б.п.).

"Наистина е просто ясно, че те са на тази серия от лихвени нараствания, до момента в който инфлацията не се охлади ", разяснява Антъни Раза, началник на звеното за тактики за активи в UOB Asset Management.

Комисията по открити пазари на Фед се притеснява от вкореняването на инфлационните упования, написаха и анализатори от ANZ в своя записка.

"Фед е разбираемо припрян да укрепи пред обществеността това, че знае какво прави, и нарастване от 75 б.п. (и сигнал за доста следващи ръстове) несъмнено реализира това ", показват специалистите.

Корейският софтуерен тръст Samsung Electronics Co. регистрира по-висок от упования 21% растеж на приходите, като успокои най-големите опасения на вложителите за въздействието на отслабването на потребителското търсене и възходящите разноски за материали върху промишлеността за производството на чипове на стойност 550 милиарда $. Акциите на компанията нарастнаха с над 3 на 100.

Японският показател Nikkei 225 добави 1,47% до 26 490,53 пункта, като индикаторът Topix също записа растеж от 1,42% до 1882,33 пункта.

Според източници на Bloomberg Японската централна банка (ЯЦБ) може да обмисли ревизирането на своите прогнози за инфлацията и растежа по-късно този месец, откакто по-високата инфлация и поевтинялата йена принуждават фирмите да трансферират повишените си разноски върху потребителите.

Австралийският измерител S&P/ASX 200 записа растеж от 0,81% до 6648 пункта.

Данните в четвъртък демонстрираха, че комерсиалният остатък на Австралия се е изстрелял до рекордно ниво през май, подсилен от по-високите цени на основния си съставен елемент - въглищата. В същото време вносът също е записал растеж, давайки сигнал за устойчиво вътрешно търсене.

Измерителят Shanghai Composite се увеличи с 0,27% до 3364,40 пункта, до момента в който индикаторът Shenzhen Component записа нарастване от 0,972% до 12 935,85 пункта.

Властите в Пекин оповестиха, че от идната седмица при влизане в спортни центрове, зали за занимания и други ще са нужни документи за имунизация срещу ковид.

Хонконгският бенчмарк Hang Seng се усили с 0,26% до 21 643,58 пункта.

Индексът MSCI за акциите от Азиатско-Тихоокеанския район отвън Япония регистрира покачване от 0,88 на 100.

В сряда щатските показатели реализираха лек растеж, до момента в който вложителите бяха под въздействието на протоколите от последното съвещание на Фед.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 69,86 пункта и доближи равнище от 31 037,68 пункта. Широкият измерител S&P 500 се увеличи с 0,36% до равнище от 3845,08 пункта. Технологичният индикатор Nasdaq Composite напредна с 0,35% и приключи деня на равнище от 11 361,85 пункта.

На азиатските пазари доларовият показател бе на равнище от 106,847 пункта. Австралийският $ се разменяше против 0,6807 щатски $, до момента в който един щатски $ се обменяше против 135,88 японски йени .

Световният бенчмарк Брент нарастна с 0,12% до 100,81 $ за барел.

Цената на американския вид West Texas Intermediate (WTI) се усили с 0,11% до 98,64 $ за барел.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg