Решенията за преминаване към дистанционно обучение трябва да се вземат

...
Решенията за преминаване към дистанционно обучение трябва да се вземат
Коментари Харесай

Общините ще решават за дистанционното обучение

Решенията за прекосяване към отдалечено образование би трябвало да се вземат на общинско равнище. Това е съществена смяна по отношение на предходната година, сподели пред публицисти министърът на образованието Николай Денков, който е в Рилския манастир за 16-та Световна среща на българските медии, проведена от Българска телеграфна агенция.

Във връзка с образованието най-големите проблеми са в дребните градове и селата, които обаче се оказват по-малко наранени от епидемията от ковид, уточни министърът на образованието. Той даде образец с община в Кюстендил, където има тридесет % отсъстващи възпитаници, до момента в който в други общини в тази област процентът е нула. " Този регионален метод не е сполучлив, в случай че ние се грижим за образованието на децата. ", добави министърът на образованието.

Николай Денков сподели, че се обменя непрестанно информация с Министерство на здравеопазването по отношение на разпространяването на ковид.

В понеделник до обяд от Министерство на образованието ще бъде изпратен коментар на база предложенията на здравното министерство и на база на това ще бъде взето общо решение, добави Денков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР