Решения за медицинската експертиза, които бяха приети, са добри. Такава

...
Решения за медицинската експертиза, които бяха приети, са добри. Такава
Коментари Харесай

ТЕЛК решенията - дефицит на кадри в комисиите и сложна бюрокрация

Решения за здравната експертиза, които бяха признати, са положителни. Такава е оценката на Мими Виткова, някогашен здравен министър. В студиото на Българска национална телевизия тя изясни, че се позволява казусът с огромното очакване при преосвидетелстване.

Но има още неща, които да се решат. Според нея и РЗИ се включва в процеса. В ТЕЛК неналичието на фрагменти е отчайваща, по думите на Виткова. Каквито и решения да се вземат, в случай че няма фрагменти, нищо няма да се промени. Личните лекари могат да оказват помощ на пациентите какви документи трябват за ТЕЛК решение. Големият проблем е организацията на процеса, съгласно Мими Виткова.

Другият проблем е размерът на инвалидните пенсии.

Дефицитът на фрагменти е отблъскващ, още веднъж сподели тя. Докато не си изберем държавници, всяка система ще се разпада, съгласно прогнозата й.

Пенка Георгиева, представител на Неправителствени организации регистрира, че хората ще получават спомагателни проценти неработоспособност за съпътстващи болести. Гражданите сами не могат да си приготвят целия набор от документи и по тази причина персоналните лекари би трябвало да се включат в процеса, съгласно нея. Провалът на здравната система в последните 10 години, съгласно Георгиева, е повода за дефицита на фрагменти. Трябва да има по-добър надзор на комисиите за здравна експертиза и по-добро възнаграждение, счита тя.
 Министерство на здравеопазването разгласи
Министерство на здравеопазването разгласи " революционна " смяна в здравната експертиза

Попълват състава на ТЕЛК комисиите и с други експерти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР