Решението за закриване на завода е взето по икономически причиниSamsung

...
Решението за закриване на завода е взето по икономически причиниSamsung
Коментари Харесай

Samsung изнася производството на РС от Китай във Виетнам

Решението за закриване на завода е взето по стопански аргументи

Samsung затваря китайски цех за компютри и придвижва производството във Виетнам
(снимка: Samsung)

Корейският колос Samsung Electronics последователно приключва производството на лични компютри в Китай и го реалокира във Виетнам, с цел да понижи разноските и да резервира конкурентоспособността на районен съд бизнеса си.

Този месец Samsung ще затвори фабриката си в китайския град Сучжоу, заяви организация Nikkei. Част от предприятието ще бъде преобразувано в проучвателен център. В края на юли Samsung е уведомила личния състав за прекъсване на завода и идните съкращения.
още по тематиката
Южнокорейската компания реалокира производството на компютри в съществуващия си цех във Виетнам. Говорител на Samsung разяснява, че решението за закриване на китайския цех е взето по стопански аргументи.

Samsung Electronics Suzhou Computer – компанията, която ръководи производството на компютри в Китай, е основана през 2002 година Нейните PC артикули се продават най-вече на пазарите в Южна Корея, Северна Америка и Китай. Според корейски медийни, в своя пик предприятието в Сучжоу е имало към 6,5 хиляди души личен състав, само че сега броят им е 1700.

Nikkei свързва затварянето на китайския цех на Samsung със спада в компютърната промишленост. Според Gartner, през 2019 година световните доставки на лични компютри са намалели с 0,6%, до 261,23 милиона броя. Анализаторите дават на Samsung няколко % пазарен дял, което я слага отвън най-големите снабдители.

По-рано Samsung изтегли от Китай и производството си на смарт телефони. Компанията имаше там три заводи за сглобяване на смарт телефони, само че до края на 2019 година всички те бяха затворени. Сглобяването на телефони с корейската марка бе преместено във Виетнам или предоставено на външни производители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР