Решението за Шенген е разочарование, защото България пази границите на

...
Решението за Шенген е разочарование, защото България пази границите на
Коментари Харесай

Мецола: България пази границите на ЕС, без да се възползва от предимствата

Решението за Шенген е отчаяние, тъй като България пази границите на Европейски Съюз без да се възползва от преимуществата. Това разяснява ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола.

" Беше толкоз разочароващо да видя, че миналата седмица Съветът още веднъж попари очакванията на милиони европейци, като реши да отсрочи за следващ път присъединението на Румъния и България. Подобно на страните членки на Шенген те носят цялостната отговорност за сигурността и стабилността на външните граници на Шенген, без да се възползват от неговите преимущества. Те сполучливо минаха през процеса на оценка на Шенген преди повече от 11 години. Налице е исторически подтик за коригиране на този проблем - в случай че го направим сега ", коментира Мецола, представена от БГНЕС.

" Ние сме Съюз с горда история на срутване на стени и на сливане на хората. Можем да създадем това още веднъж, в случай че имаме смелостта да вземем политически решения, които са печатът на нашето потомство за построяването на Европа ", добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР