Решението за присъединяване на България и Румъния към Шенгенското пространство

...
Решението за присъединяване на България и Румъния към Шенгенското пространство
Коментари Харесай

Еврокомисията: България и Румъния няма да се присъединят към Шенген тази година

Решението за присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство се отсрочва за идната година, заяви Европейската комисия, представена от " Шенгенвизаинфо ".
На съвещанието на Съвета на министрите по правораздаване и вътрешни работи на 8 декември, на което би трябвало да се вземе решение за приема на България в Шенгенското пространство, ще има две обособени гласувания. Според оповестения довечера дневен ред, ще се гласоподава настрана за Хърватия и настрана за нашата страна и Румъния. 
Според " Шенгенвизаинфо " двете страни са постигнали забележителен прогрес по пътя към европейската безвизова зона, само че би трябвало да положат спомагателни старания.
Румъния получи 12 нови инструкции, България - 17, като главно те се отнасят до обезпечаване на повече самостоятелност на съдилищата, битката с трансграничната престъпност и корупцията.
Това решение бе ненадейно, защото през септември тази година Европейската комисия прикани Съвета на Европейски Съюз да одобри България и Румъния в Шенгенската зона, което пристигна незабавно откакто ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер в годишната си тирада за обстановката на Европейски Съюз прикани Румъния и България да бъдат неотложно добавени към Шенгенската зона за безвизово пътешестване, Хърватия да получи пълноправно участие в Шенгенската зона, откакто извърши критериите и Западните Балкани да получат по-добри шансове за участие.
>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР