„Решението за придобиване на автокефален статут от МПЦ-ОА се основава

...
„Решението за придобиване на автокефален статут от МПЦ-ОА се основава
Коментари Харесай

Ковачевски: Никой не оспорва мястото на македонците и македонския език в световната история

„ Решението за придобиване на автокефален статут от МПЦ-ОА се основава на великото дело на светите св. Кирил и Методий, св. Климент, както и делата на всички други църковни и духовни величия в историята на Северна Македония. Днес македонците и македонският език са вписани в съкровищницата на международните нации и езици и никой не оспорва това “. Тези думи бяха произнесени от министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски при среща с предстоятеля на Македонската православна черква – Охридска архиепископия, архиепископ Стефан.

С приемане на автокефалия МПЦ се приема за равнопоставена с останалите църкви-сестри в православната общественост, сподели още той.

„ Верният македонски народ заслужаваше да дочака деня, в който да се радва на възобновената Охридска архиепископия в лицето на МПЦ като равноправна и публично призната в общността на православните църкви “, сподели министър-председателят.

„ В този исторически акт на приемане на МПЦ-ОА за канонична автокефална черква са вградени великите каузи на светите св. Кирил и Методий, св. Климент, както и делата на всички други църковни и духовни величия в историята на нашата страна. С духовните плодове и приноса на нашите величия в историческата ни последователност през днешния ден македонците и македонският език са вписани в съкровищницата на международните нации и езици и никой към този момент няма алтернативи, никой към този момент не оспорва това “, акцентира министър-председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР