Решението за болничните е меко казано неприемливо. Ние няма да

...
Решението за болничните е меко казано неприемливо. Ние няма да
Коментари Харесай

Синдикатите искат среща с Борисов за болничните

Решението за болничните е меко казано недопустимо. Ние няма да приемем такова решение. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров на брифинг във връзка взетото решение от Коалиционния съвет първият ден от болничния да не се заплаща.

Той акцентира, че упорстват за незабавна среща с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, от който пристигнало предлагането.

Синдикатите останали учудени от това, защото по думите на Димитров са провели доста срещи с министъра във връзка бюджета и за такова предложение не са били осведомени.

Това е напълно ненадейно , уточни президентът на КНСБ.
 Минималната пенсия става 250 лева от 1 юли 2020 година
Минималната пенсия става 250 лева от 1 юли 2020 година

Първият ден болничен няма да се заплаща

Трябва да се ревизира това решение и желаеме да чуем по какъв начин премиера ще го направи, акцентира Димитров. Той е безапелационен, че ще намерят метод това решение да не се случи. По думите му то е взето на коляно.

Пламен Димитров посочи, че предлагането, за което са се договорили с работодателите, е първите три дни от болничния да се върнат в Национален осигурителен институт.

Това е осигурителният риск и той би трябвало да бъде върнат в Национален осигурителен институт , уточни Димитров и добави, че няма да позволен това предложение да бъде неглижирано от властта.
 Първите три дни от болничните би трябвало да се заплащат, безапелационен омбудсманът
Първите три дни от болничните би трябвало да се заплащат, безапелационен омбудсманът

Според Ковачева неплащането няма да ограничи подправените болнични

Президентът на КНСБ означи, че претекстът за решението бил битката с подправените болнични, само че това би трябвало да се случва посредством органите на правораздаването, службите и прокуратурата, а не с орязването на правата на хората.

В тази връзка ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов съобщи, че когато се употребява битката с фалишивите болнични като мотив за премахването на заплащането, тогава излиза, че всички болнични са подправени и всички чиновници лъжат.

Позоваването на задгранични практики е недопустимо , акцентира Манолов.

Ако някой си го търси, ще си го откри. От тук нататък ще сме в условия на спор, заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР