Решението помага за по-ефективно управление на производството на земеделски култури

...
Решението помага за по-ефективно управление на производството на земеделски култури
Коментари Харесай

A1 предлага NB-IoT услуга за интелигентно земеделие

Решението оказва помощ за по-ефективно ръководство на производството на аграрни култури и за увеличение на количеството и качеството на продукцията

уголемява портфолиото си от бизнес услуги с решение в областта на, което оказва помощ за повишение на количеството и качеството на добивите в земеделието. Решението на А1 за се отличава от различните разновидности за отдалечено наблюдаване на полето със своята неповторима композиция от измервателно съоръжение, интегрирано в облака. Така агро производителите могат да разполагат с правилни и надеждни данни, тъй че оптимално да възнамеряват напояването и пръскането на растенията. По този метод се икономисват време и човешки запаси и се понижават разноските на единица продукция за вода и торове. Проследяването на параметрите на климатичните условия и почвата в обработваемите полета се прави в действително време посредством интелигентни метеорологични станции. Така технологиите улесняват работата на земеделските стопани и се покачват опциите за качествена продукция.

Предвид доколко внезапните температурни промени могат да повлияят на количеството и качеството на продукцията, с информацията в действително време, която получават от системата, земеделските производители могат да бъдат по-добре готови за метеорологичните условия и да подхващат подобаващите дейности в точния миг. Това може да помогне и за отбягване на нездравословните въздействия от температурните пикове и спадове върху развиването и разпространяването на заболявания и вредители, които могат да унищожат културите.

Решението подкрепя земеделските производители при взимане на решения за използване на ограничения против заболяванията по растения посредством интегрирания, одобрен модул за оценка на риска от развиване на заболявания, както и използване на растителна отбрана, съгласно законодателството и в полза на качеството на продукцията. Модулът за моделиране на риска от разнообразни видове заболявания дава опция за бързи и навременни реакции от страна на земеделските стопани, които да допринесат за запазване на количеството и качеството на продукцията.

Висококачествената станция разрешава наблюдаване в действително време в уеб платформа на климатичните условия и количеството превалявания, температура и влажността на почвата, както и съответните параметри, свързани с опасности като заледяване, незадоволителна влага на листата на растенията и други. Станцията е модерно решение, създадено от одобрена компания с опит в земеделието, за да подкрепи производителите при взимане на верни решения при всички действия, свързани с развъждане на продукцията. Технологичното решение е използвано във всички подразделения на земеделието, измежду които развъждането на полски култури, овощни градини, лозови масиви, зеленчукопроизводство и други. То способства за предложение на пазара на здравословни храни, с помощта на потребление на препарати за растителна отбрана единствено когато е належащо.

Решението на А1 за интелигентно земеделие дава в допълнение достъп посредством платформата и детайлна профилирана прогноза за времето за 7 и 24 дни за мястото, където е инсталирана станцията. В комбиниране с данните от датчиците, земеделските производители разполагат с непрекъснат мониторинг на изискванията за развъждане на растителни култури, в това число количеството на преваляванията. Данните от датчиците се изпращат автоматизирано към уеб платформа и мобилно приложение, а земеделските производители могат да ги наблюдават в комфортен интерфейс и да получават вести при положение на нужда от бърза реакция. Така те могат по-точно да възнамеряват най-оптималното време за напръскване и поливане на растенията, обработка и отнасяне. С услугата земеделските производители могат да избегнат ненужни действия, които изискват разноски за вода и препарати, както и работна ръка. Това би помогнало освен за икономисване на средства, само че и за отбягване на загуби на продукция заради прекомерно напояване, или незадоволителната влага.

Цялостното решение от А1 е основано на концепцията „ Интернет на нещата “ (IoT). За такива планове А1 залага на софтуерния стандартNarrowband-IoT (NB-IoT) поради множеството му преимущества - по-добро покритие, по-дълъг живот на батериите (до 5 години), усъвършенстван транспорт на данни и висока сигурност на връзката. Друго преимущество на технологията е, че тя работи в лицензиран честотен диапазон, което на практика обезпечава отбрана на връзката от външни въздействия. Според, организацията, която съставлява ползите на 750 оператори и близо 400 компании от мобилната екосистема, има 155 мобилни IoT мрежи в международен мащаб, 105 от които са построени по софтуерния стандарт Narrowband-IoT, а. Портфолиото на компанията в областта на „ Интернет на нещата “ включва разнородни решения за мониторинг на водата, надзор на качеството на въздуха, интелигентно сметосъбиране, интелигентно осветяване и мъдро паркиране и други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР