Решението на Центъра за градска мобилност да забрани на шофьорите

...
Решението на Центъра за градска мобилност да забрани на шофьорите
Коментари Харесай

Ако ползвате градски транспорт в София – билети от тото пункта

Решението на Центъра за градска подвижност да забрани на водачите в София да продават билети, докара пасажерите до неуместната обстановка да се чудят от кое място да си купят билети. Павилионите и будки няма на всяка спирка, а столицата не е оборудвана и с машини за билети. Освен всички неудобства, дълго предстоящата билет система в София вместо да започва през януари, беше отсрочена за месец май. Очаква се, че въвеждането й ще прати дефинитивно хартиените билетчета в историята.

Във Facebook групата „ Видяно в София " Велян Симеонов е следващият пасажер, който споделя за конфликта си с контрольори и проверяващи в „ Градския превоз ". Ето и цялостният му роман:

„ Чакаш на спирката, няма будка, павильон и така нататък Качваш се в трамвая, не можеш да си купиш билет от лидера, няма машина за билети, на секундата идва контрола и ти споделя " карти и билети ".
Викам: - Как да си закупя?
- Вие сте задължен да сте си закупил.
- Ама от къде?

- Можете от Български пощи и от всеки Тото пункт.
- А-а, разбирам. Трябваше да отида до пощата да си взема билет за 4 спирки с трамвая.

-...
- Това обикновено ли е?
- Пише го на всяка спирка, че сте задължен.
- Ама обикновено ли е?
- Ще заплатите ли санкцията в този момент, тъй като след 3 дни става 50 лева? Ако и тогава не я платите до 3 дни, се завежда дело, по което вие плащате разноските и става към 300 лева „



След сходни разговори с контрольорите, множеството пасажери избират да броят 30 лв. санкция, вместо да си усложняват живота. Нерядко се стига и до физически конфликти с кондукторите от разярени от новите условия пасажери.

Плаха вяра, че нещата ще влязат в ред, е новата билет система, за която общината е броила близо 10 милиона лв.. С нея ще купуваме билет или зареждаме карти посредством мобилно приложение, уебсайт или единствено с банкова карта. Част от устройствата ще работят и в метрото.
Познатото хартиено билетче и перфораторът отиват в историята, те ще бъдат сменени от нови билети, които ще купуваме от водача, ще имат QR код. Предвижда се да има и 6 месеца гратисен интервал, през който да използваме и старите билети.

Дотогава обаче ще купуваме билети... от тото пункта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР